Skip to content
Recent

Statul paralel în țara paralelă a PSD-ului. Cum ciuruiește Olguța Vasilescu buzunarele românilor EXCLUSIV

Vă invităm să citiți în cele ce urmează o parte din minciunile actualului ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, cu care vrea să închidă ochii salariaților care s-au trezit cu mai puțini bani în buzunar.

Olguța promite ”buzunare mai mici”

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, liberalul Florin Roman a adus în atenția cititorilor o serie de afirmații făcute chiar de ministrul Lia Olguța Vasilescu în 2017. Printre promisiunile făcute chiar de ministru, cu care a încercat să îndulcească electoratul, așa cum amintește și PNL-istul Florin Roman, regăsim: majorarea salariilor bugetarilor, creșterea pensiei și a indemnizației sociale și multe altele asemănătoare.

Dar haideți să vedem realitatea din teren cu care dă nas în nas românul, un an mai târziu:

Să începem cu întrebarea de pe buzele tuturor: scad sau nu salariile? Ei bine, Lia Olguța Vasilescu afirma, de-a lungul anului trecut, că salariile nu vor scădea. De exemplu, la finalul lunii iulie, afirma că ”nu numai că nu se pierde, se câștigă la salarii. Eu pot să garantez că niciun salariu din România nu va scădea în momentul în care vom schimba sistemul de contribuții. Este în programul de guvernare, cine a citit programul de guvernare a văzut încă de acum 6 luni de zile că asta se va întâmpla”. În februarie 2018 afirma că ”salariile bugetarilor nu vor fi tăiate, ci doar ajustate în jos”, adăugând că se știa încă din luna mai a lui 2017 că vor scădea salariile pentru 3% dintre bugetari, anunțul fiind făcut în mai multe emisiuni dar și în comisiile parlamentare! Ministrul Muncii nu își amintește, totuși, cum afirma la o televiziune, cu mai puțin de un an în urmă, că ”toate salariile vor rămâne cel puțin așa, dacă nu vor crește”.

Un an mai târziu, singurul sfat palpabil pe care l-a putut da Lia Olguța Vasilescu bugetarilor este acela de ”a aștepta fluturașii de salariu”. Nu putem să nu ne întrebăm dacă ministrul cunoaște, în final, ce se va întâmpla cu plata angajaților români sau doar a repetat până acum un discurs politic care, e adevărat, sună bine, însă realitatea ne-a arătat că e utopist.

Mai mult decât atât, în ianuarie 2017, șefa Ministerului Muncii declara că noile schimbări salariale vor ridica semne de întrebare în rândul celor care sunt ”la un nivel de salarizare foarte mare”. Atunci, făcea asigurări: în acest sector n-o să înghețe salariile – o să se înregistreze totuși creșteri foarte mici. În februarie 2018, Olguța afirma că ”bugetarii de lux coboară, de anul acesta direct în grila de salarizare pentru anul 2022”.

Ministrul aruncă totuși o veste, în aparență, bună: o creștere salarială de 25% pe brut pentru toți! Cu excepția a două categorii – cei ce coboară direct în grila pentru 2022, precum ”bugetarii de lux” și cei ce înregistrează o creștere mai mare de 25%, cum ar fi IT-iștii, cercetătorii, persoanele cu handicap și lucrătorii sezonieri.

Indemnizația socială minimă, spunea ministrul la începutul anului ce tocmai s-a terminat, se va mări odată cu venirea anului 2018. În martie 2017, nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari a crescut de la 400 la 520 de lei, însă majorarea promisă de Lia Olguța Vasilescu pentru începutul anului 2018 nu a mai venit.

După ce sindicatele din învățământ au reclamat faptul că personalul nedidactic cu jumătate sau un sfert de normă pierde bani din salariu, ministrul numit a venit cu o soluție: o Ordonanță de Urgență prin care să fie acordate sume compensatorii angajaților part-time din sectorul bugetar. Ne mirăm, totuși, că Lia Olguța Vasilescu nu a continuat să propovăduiască discursul politic pe care l-a tot afișat de la alegerile parlamentare încoace. Să fie gafa făcută atât de mare?

”Statul paralel” al lui Dragnea, ”țară paralelă” a PSD-ului

În încheiere, putem spune că ”statul paralel” al lui Dragnea este de fapt o ”țară paralelă” a PSD-ului, ruptă de realitatea cu care dau nas în nas zilnic milioane de români. Însuși ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, ne demonstrează că promisiunile grandioase cu care social-democrații au câștigat alegerile nu sunt decât dușuri reci pentru salariați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.