Skip to content
Recent

Teodorovici îi liniștește pe români în privința Pilonului II: Nu are nimeni nicio intenție!

Concret, ministrul a declarat că este încă prematur să se vorbească despre suspendarea contribuțiilor la Pilonul II de pensii, înainte de a fi făcută o analiză, informează News.ro.

Teodorovici a spus că se va face o analiză care va lua în calcul toate scenariile posibile, dând asigurări că nimeni nu are intenții de a lua decizii pe ascuns și de a face astfel surprize neplăcute.

“Toţi cei cu care am discutat şi doamna prim-ministru, şi domnul Dragnea au spus foarte clar că se face o analiză, o discuţie pe toate posibilele scenarii. Ceea ce va ieşi din această discuţie cu siguranţă va fi atractiv pentru cei ce contribuie. E prematur să discutăm înainte sau să facem fel de fel de scenarii, se face o analiză. (…) Rugămintea mea este să stăm, să analizăm şi discutăm atunci când Guvernul are un concept clar, îl prezintă în mod public, cu toţi acotorii implicaţi. Nu are nimeni nicio intenţie de a face ceva pe ascuns, de a face o surpriză neplăcută cuiva”, a spus Teodorovici.

Totodată, ministrul Finanțelor a spus că este nevoie de mai multe instrumente pentru ca randamentul să fie crescut și oamenii să beneficieze de mai mulți bani la ieșirea la pensie, mai adaugă sursa citată.

“În primul rând, să avem mai multe instrumente din care să alegem şi acele instrumente să ofere un randament cât mai ridicat, astfel încât, atunci când ieşim la pensie, să avem cât mai mulţi bani. Au fost ani de zile sau perioade când s-au tăiat din veniturile românilor, inclusiv cu efecte negative asupra acestui fond de pensii. Transferul contribuţiilor a dus la o reducere a deficitului pe zona de fonduri de pensii, undeva anul acesta la 7-8 miliarde de lei de la sume de chiar 18 miliarde de lei, în anii trecuţi”, a adăugat Eugen Teodorovici.

În final, ministrul de Finanțe a ținut să precizeze că toate acțiunile Guvernului, fie cele referitoare la salarii, fie cele referitoare la pensii, sunt făcute pentru binele românilor.

„În mod sigur, categoric şi fără echivoc, (n.r. Guvernul) nu face decât să acţioneze pentru binele românilor, că e pensie, că e salariu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.