Skip to content
Ediția de astăzi

Ultimele discuții privind moțiunea de cenzură: ce a negociat Ludovic Orban cu ALDE și Pro România

Liberalii continuă negocierile în Parlament pentru susținerea moțiunii de cenzură pe care iau în calcul să o depună peste două săptămâni, potrivit discuțiilor din acest moment. Liderii PNL au discutat cu toate partidele parlamentare, bazându-se pe sustinerea din start a USR, PMP și UDMR.

Liberalii s-au întâlnit și cu ALDE și Pro România, care au însă anumite condiții, chiar dacă în principiu și-au declarat disponibilitatea de a vota împotriva guvernului, potrivit PSNews.ro

Potrivit participanților la discuții, liderii ALDE le-au spus liberalilor că au disponibilitate să susțină moțiunea de cenzură, însă resping varianta alegerilor anticipate.

Ponta, cu picioarele în două bărci

Aliații ALDE, cei de la Pro România au fost mai temperați în discuții, potrivit Hotnews.ro. Delegația condusă de Victor Ponta le-a spus liberalilor că vor avea o poziție clară în privința moțiunii de cenzură, după ce Viorica Dăncilă va da un răspuns clar referitor la candidatul la prezidențiale și solicitarea unui vot pentru remaniere. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, Pro România ar fi dispusă să susțină moțiunea PNL, au precizat sursele citate.

De altfel, Victor Ponta a scris astăzi pe Facebook, că Pro România nu va vota „pentru un nou guvern Dăncilă 2 la fel de incompetent și incapabil ca și cel de azi”.

După ce este respinsă în Parlament restructurarea falsă a Guvernului “Dăncilă” vom cere demisia imediată a acestuia / dacă Dancilă și gașca ei se vor “ține de scaune” în mod neconstituțional și ilogic – atunci vom vota moțiunea de cenzură împotriva acestor inconștienți, a precizat Ponta. El sugerează că nu e de acord cu anticipatele, susținând că pentru formarea unui nou guvern până la parlamentarele din 2020 va încerca formarea unei majorități de centru-stânga fără Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.