Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Moțiunea de cenzură: Parlamentarii Opoziției vor să demită Guvernul Dăncilă – PSD

Camera Deputaților

Parlamentarii s-au reunit joi, 20 decembrie, pentru a dezbate moțiunea de cenzură depusă de PNL, USR și PMP, cu titlul Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, rușinea României!

După mai multe dezbateri și pauze de consultări, solicitate de USR sau de PSD, în jurul orei 11.30 în plenul Camerei Deputaților a început dezbaterea moțiunii de cenzură.

”Guvernul marionetă al penalului Liviu Dragnea trebuie să plece azi! Aceasta nu este o cerere a opoziției, ci o urgență națională! Grupul infracțional organizat, condus de Liviu Dragnea, care s-a instalat la conducerea României a slăbit statul, ca să și-l supună, într-un moment în care avem nevoie de fim puternici, azi mai mult ca oricând.  Afirmăm cu putere și cu toată responsabilitate că este periculos pentru interesele naționale ca țara să rămână pe mâna acestui grup infracțional organizat, care distruge statul de drept și dinamitează stabilitatea politică și economică a României, într-un moment de instabilitate internațională.  Cei care vor încerca să-l salveze, din nou, pe Liviu Dragnea, împotriva României, vor purta pe umeri o răspundere istorică. Pentru că alegerea pe care o veți face azi, doamnelor și domnilor din PSD, ALDE și UDMR, este între Liviu Dragnea și România”, se arată în textul moțiunii.

Pentru ca moțiunea de cenzură să treacă este nevoie de 233 de voturi.

Moțiunea de cenzură a fost semnată de 163 de parlamentari PNL, USR și PMP, astfel încât opoziția are nevoie să mai atragă la vot încă 70 de parlamentari. UDMR participă la ședință dar nu va vota. Grupul minorităților nu a anunțat cum vor vot.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.