Skip to content
Ediția de Astăzi Focus Recent

Spitalul regional de la Craiova: Amânat de Guvernul PSD

Șansele ca la Craiova să fie construit un spital regional în viitorul apropiat, de care urma să beneficieze și mehedințenii, sunt din ce în ce mai mici. Ministrul Fondurilor Europene a anunțat că s-a decis o etapizare a construcției, până după 2021. Fără însă a da un termen clar de finalizare. Pe tema celor trei spitale regionale a existat în ultimele zile un schimb dur de replici între comisarul european Corina Crețu și mai mulți membri din Guvernul PSD.

Cel care a dat ”tonul” a fost consilierul premierul Darius Vâlcov, care s-a ”plâns” că au primit prea puțini bani de la Comisia Europeană. În replică, comisarul european a transmis că va face tot posibilul să rezolve această problemă, dar e nevoie ca și cei din Guvern să se mobilizeze.

Din toată această ”răfuială„ cei care vor avea de suferit sunt cetățenii, pentru că au mai pus un proiectul important pe o listă de așteptare. Despre cele 3 spitale regionale (Craiova, Cluj și Iași) se vorbește din 2014. Construcția celor trei spitale a fost convenită de fostul premier Victor Ponta cu Comisia Europeană în 2014. Ulterior, proiectele au fost asumate și de PSD, Liviu Dragnea și guvernele PSD.

Însă, lucrurile mai mult au stagnat. Toate cele trei guverne PSD au amânat şi au schimbat planurile iniţiale, în ciuda faptului că finanţarea agreată cu Comisia Europeană pe Programul Operaţional Regional (POR) prevede că termenul-limită pentru finalizarea celor trei spitale este 2022.

În luna septembrie, ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, vizita Craiova pentru a lansa draftul studiului de fezabilitate pentru Spitalul Regional Craiova. Atunci anunța că spitalul va avea 821 de paturi și că va costa, în total, 538 de milioane de euro, cu tot cu TVA. Spitalul regional urmează să fie construit pe terenul de 27 de hectare de pe Centura de Nord a Craiovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.