Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Un nou deces în Mehedinți din cauza coronavirusului

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

Astfel, poliţiştii mehedințeni au verificat peste 50 de societăţi comerciale cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităţilor de verificare au fost aplicate 14 sancțiuni contraventionale, dintre care 13 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoarea totală de 4.500 lei.

În ultimele 24 de ore, în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, cadrele ISU Mehedinți au desfășurat trei acțiuni, fiind verificate 9 obiective, dintre care o piață, o stație PECO, două piscine publice și cinci terase. În urma verificărilor, au fost aplicate trei avertismente, pompierii urmărind, totodată, dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, echipajul de Cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară (CBRN) din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin a efectuat șapte acțiuni de decontaminare a 17 ambulanțe SMURD și SAJ.

Poliția Locală a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport în  comun, în urma cărora a fost sancționată o persoană cu avertisment conform Legii 55/ 2020. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică astăzi 15.07.2020 este următoarea:
-291 cazuri confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (8 cazuri  de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care 179 persoane externate, 10 persoane la domiciliu, 79 persoane internate și 23 persoane decedate.

În ultimele 24 ore a fost înregistrat un deces, la un bărbat, în vârstă de 67 ani. A fost internat și confirmat cu COVID-19 în data de 15.05.2020. În data de 30.05.2020, persoana a fost externată cu două teste negative. Revine la spital în data de 10.07.2020, cu simptomatologie gravă specific COVID-19, cu test pozitiv, iar în data de 14.07.2020 este declarat decesul (comorbidități: diabet zaharat tip II, boală arterială periferică std.IV membrul inferior bilateral, fibrilație atrială, insuficiență renală cronică acutizată, anemie secundară formă moderată, sepsis sever).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.