Skip to content
Ediția de astăzi Recent

30 de misiuni ale pompierilor mehedințeni în ultimele 24 de ore

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru salvarea victimelor unui accident rutier, stingerea a 9 incendii, transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale, îndepărtarea crengilor unui copac, dar și pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Paramedicii SMURD au acordat asistenţă medicală celor 11 persoane care au solicitat ajutorul, apelând numărul unic de urgenţă 112.
În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, în ultimele 24 de ore, cadrele ISU Mehedinți au desfășurat trei acțiuni, fiind verificate 9 obiective, dintre care: o piață, o stație PECO, două piscine publice și cinci terase.

În urma verificărilor, au fost aplicate trei avertismente, pompierii urmărind, totodată, dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor.

De asemenea, echipajul de Cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară (CBRN) din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin a efectuat șapte acțiuni de decontaminare a 17 ambulanțe SMURD și SAJ.

În cursul zilei de marți, 14 iulie a.c., pompierii mehedințeni au intervenit pentru stingerea a nouă incendii, șapte dintre acestea izbucnite la vegetație uscată, iar două la un lan de grâu și o clădire dezafectată.

Incendiul, manifestat la o clădire dezafectată, situată pe Bulevardul Carol I, nr.63 din Drobeta Turnu Severin, a izbucnit aseară, în jurul orei 20.45, iar pentru stingerea lui au fost mobilizate două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin cu două autospeciale cu apă și spumă. Pompierii au localizat, imediat, incendiul, care s-a manifestat la materiale textile și deșeuri menajere, reușind stingerea acestuia în mai puțin de o oră. Nu au existat victime, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis în spații închise.

Cele șapte incendii izbucnite la vegetaţie uscată, au fost anunțate din timp de către cetățeni și au fost localizate rapid de pompieri, pentru stingerea a două dintre acestea acționând și voluntari ai S.V.S.U. Gogoșu și S.V.S.U. Rogova. Acestea s-au manifestat în localitățile: Drobeta Turnu Severin, Punghina, Obârșia de Câmp, Cerneți, Gogoșu, Balta Verde și Rogova.

Neglijența cetățenilor în ceea ce privește respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor a produs pagube în localitatea Iablanița, unde pompierii din cadrul Stației Vânju Mare au intervenit pentru stingerea unui incendiu, care a cuprins circa 6 hectare de cultură de grâu. La intervenție, a participat și un voluntar al S.V.S.U. Pădina Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.