Skip to content
Ediția de astăzi Recent

88 de misiuni ale pompierilor mehedințeni în acest weekend

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în acest weekend, pentru stingerea a 22 de incendii, salvarea victimelor a cinci accidente rutiere, transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale, îndepărtarea unui element de construcție și a unui panou publicitar, dar și pentru căutarea unei persoane posibil înecate – acțiune desfășurată în sprijinul ISU Hunedoara.

Paramedicii SMURD au acordat asistenţă medicală celor 29 de persoane care au solicitat ajutorul, apelând numărul unic de urgenţă 112.
În perioada 10-12 iulie, cadrele ISU Mehedinți au continuat acțiunile pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 și au executat 51 de acțiuni de control, care au vizat piețe, terase și ștranduri, urmărind, totodată, dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor.

Totodată, echipajele operative din cadrul inspectoratului au efectuat 26 de misiuni, 23 dintre acestea pentru decontaminarea unor ambulanțe SAJ și a autospecialei de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar trei pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale.

Pompierii mehedințeni au intervenit și pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la cinci accidente rutiere, în urma cărora opt persoane au primit îngrijiri medicale de la paramedicii SMURD și echipajele SAJ, fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgențe.

Dintre cele 22 de incendii stinse de pompierii mehedințeni, trei s-au manifestat la gospodării, iar alte 19 la vegetație uscată.
Cele 19 incendii izbucnite la vegetaţie uscată au cuprins peste 40 de hectare de teren, pe raza a 13 unități administrativ teritoriale: Dr. Tr. Severin (2), Vânju Mare (4), Breznița-Motru, Dîrvari (2), Gruia, Goșoșu, Hinova, Izvoru Bârzii, Malovăț, Punghina, Salcia, Șimian (2) și Vlădaia.

Nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor a produs și pagube, în localitatea Nicolae Bălcescu, flăcările cuprinzând circa 13 ha de cultură grâu.

De asemenea, au fost înregistrate situații în care pompierii mehedințeni au înlăturat pericolul extinderii flăcărilor la culturile de cereale păioase, ca urmare a folosirii focului deschis de către cetățeni pentru igienizarea terenurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.