Skip to content
Recent

Un nou SONDAJ zguduie scena politică: PRO România, la un pas să depășească USR-PLUS

Un sondaj de opinie realizat de INSCOP Research, în perioada 15-20 mai, la comanda Pro România, indică faptul că liberalii conduc în intenția de vot pentru alegerile parlamentare cu aproape 10 procente mai mult decât PSD.

Astfel, la întrebarea „ Dacă duminica viitoare ar avea loc la alegerile parlamentare, cu ce partid ați vota?”, 26,1%  dintre cei chestionați au ales PNL, 17,5% PSD, 7,1% alianța USR-PLUS, 6,3% PRO România, 4,2% UDMR, 2,6% ALDE și 2,4% PMP, potrivit PSNews.ro

0,5% dintre respondenți au indicat alt partid, 1,5% candidați independenți, 13,6% au declarat că nu s-au hotărât, 5,9% au ales opțiunea nu merg la vot și 12,3% nu au știut sau nu au răspuns la întrebare.

De remarcat că ALDE și PMP nu ar reuși să obțină vreun loc în Parlament, cele două partide aflându-se sub pragul de 5% necesar intrării în Parlament, iar PRO România, partidul condus de Victor Ponta este la doar 0.8 procente sub alianța USR-PLUS.

Însă, raportat la  respondenții care au exprimat o intenție de vot, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, 38,5% ar pune ștampila în dreptul PNL, 25,8% ar vota cu PSD, 10,2% cu Alianța USR-PLUS, 9,4% cu Pro România și 6% cu UDMR. ALDE ar obține 3,6%, PMP 3,5%, 0,7% dintre respondenți ar vota alt partid, iar 2,2% candidați independenți.

Date despre sondaj:

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Pro România.
− Datele au fost culese în perioada 15 – 20 mai 2020
− Metoda de cercetare: interviu prin intermediul chestionarului
− Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionuluimultistadial stratificat fiind de 1132 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste.
− Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9%, la un grad de încredere de 95%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.