Skip to content
Ediția de astăzi

Universitățile pregătesc scenariile pentru începerea cursurilor: În ce condiții vor putea învăța studenții în format fizic

Universitățile pregătesc scenariile în care vor începe cursurile în primul semestrul al anului universitar 2021-2022, în condițiile creșterii numărului de cazuri de coronavirus. Astfel, cele mai multe unități de învățământ superior vor opta pentru cursuri online, în format fizic urmând să se desfășoare numai seminariile. De asemenea, rectorii au luat în calcul și reorganizarea camerelor de cămin prin reducerea numărului de studenți în camere.

Academia de Studii Economice

Toate seminariile din semestrul întâi ale Academiei de Studii Economice se vor face fizic, spune rectorul Nicolae Istudor pentru PS News.

„Prin hotărârea Senatului de ieri, seminariile vor începe în sistem fizic, iar cursurile online. În ceea ce privește căminele, camerele de 4 persoane au fost reduse la 3, iar cele de 3 la 2.

Condițiile pentru intrarea în cămine sunt cele patru prevăzute de lege: vaccinare, trecerea prin boală, test PCR sau dacă nu, pe cheltuiala ASE-ului, vom face studenților un test rapid o singură dată la intrarea în cămin, după care vom monitoriza și vom vedea dacă au probleme medicale și atunci vom face teste la solicitarea expresă a studentului. Pentru studenții infectați vor exista camere de carantinare, la fiecare parter de cămin. Pentru participarea fizică la seminarii,  singura condiție este purtarea măștii”, a explicat Nicolae Istudor.

De asemenea, toate detaliile ce țin de începerea anului universitar 2021-2022 pot fi găsite pe site-ul oficial al Academiei de Studii Economice.

Școala Națională de Studii Politice și Administrative

În ceea ce privește activitățile didactice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), primul semestru va începe în format online, anunță universitatea.

„Membrii Consiliului de Administrație al SNSPA au decis în unanimitate ca activitățile didactice și de cercetare din primul semestru al anului universitar 2021-2022 să se desfășoare în continuare în sistem online, pe platformele de tip e-learning ale facultăților. În același timp, facultățile vor putea decide cu privire la organizarea unor activități academice extracurriculare – care NU sunt obligatorii –, în sistem clasic (față în față), cu formațiuni mici de studii (maximum 50 de persoane) și care vor avea rolul de a asigura, în special pentru studenții din anul I de studii, o mai bună cunoaștere a cerințelor academice și a parcursului lor educațional, corespunzător anului academic 2021-2022.

Decizia va fi înaintată pentru aprobare Senatului SNSPA, în ședința programată vineri, 17 septembrie 2021”, potrivit unui comunicat de presă, remis PS News.

Universitatea Politehnica

Profesorul universitar, Anton Hadăr, lider al Federației Naționale Sindicale Alma Mater a explicat că informațiile potrivit cărora se vor desfășura activitățile didactice în cadrul Universității Politehnica din București vor fi publicate mâine.

”Am vrea să facem laboratoarele față în față, dar și seminariile, orele de proiecte, dar încă nu am tras linie pentru că trebuie să vedem și ce posibilități avem din punct de vedere al numărului de studenți.

Mâine vom stabili cum facem și cu căminele. I-am chemat și pe studenți la întrevedere și mâine la 14:30 avem discuții”, conchide Anton Hadăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.