Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Val de viroze peste Mehedinți

 

Peste 1.000 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare au fost înregistrate în ultima săptămână, anunță Direcția de Sănătate Publică Mehedinți. Temperaturile oscilante din ultima perioadă au dus și la apariția cazurilor de răceală, pneumonie sau chiar gripă.

Direcția de Sănătate Publică Mehedinți monitorizează permanent aceste cazuri, care sunt raportate prin cabinetele medicilor de familie sau chiar prin intermediul unităților de primiri urgențe.

În săptămâna 11-17 februarie a.c. au fost înregistrate și  raportate la  Direcția de Sănătate Publică Mehedinți 1.155 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, din care 30 au necesitat spitalizare.

De asemenea, au fost și 310 cazuri de pneumopatii acute, din care 57 au necesitat internare. S-au înregistrat și 11 cazuri suspecte de gripă (diagnosticate pe baza semnelor clinice) din care 6 au necesitat internare.

De menționat este faptul că, din fericire, nu s-a înregistrat niciun caz de deces. Pentru a preveni apariția infecțiilor respiratorii este indicată evitarea spațiilor aglomerate. De asemenea, o alimentație sănătoasă și echilibrată, bogată în vitamina C și minerale ajută la întărirea sistemului imunitar și a organismului. O altă variantă ar fi vaccinul antigripal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.