Skip to content
Ediția de astăzi

Victor Ponta negociază nominalizarea sa pentru funcția de comisar european: ce îi promite în schimb premierului Viorica Dăncilă

După respingerea Rovanei Plumb în Comisia juridică a PE, ex-premierul PSD și actualul președinte al PRO România, Victor Ponta, negociază cu Viorica Dăncilă nominalizarea sa pentru funcția de comisar european, au relatat surse politice pentru Psnews.ro.

Astfel, într-o discuție care a avut loc cu ceva timp în urmă la Neptun, chiar înainte de ieșirea ALDE de la guvernare, Ponta i-ar fi cerut explicit premierului să-l propună pe el în locul Rovanei Plumb, despre care existau deja informații că ar putea pica testul integrității în PE.

Astăzi, după eșecul Rovanei Plumb, ex-premierul PSD-ist i-a transmis Vioricăi Dăncilă că, dacă va fi nominalizat pentru postul de comisar european, parlamentarii Pro România vor vota în consecință, iar moțiunea de cenzură va pica.

Înfrângere pentru Guvernul Dăncilă la Bruxelles

Comisia Juridică (JURI) a Parlamentului European a decis joi, cu unanimitate de voturi, să transmită Comisiei Europene o scrisoare prin care să o informeze că Rovana Plumb nu poate ocupa postul de comisar din cauza conflictului de interese în care aceasta se află în urma contractării împrumutului de 800.000 de lei, bani pe care i-a donat partidului în campania pentru europarlamentare.

DETALII AICI: Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la Bruxelles! Rovana Plumb NU poate fi comisar european: Comisia juridică din PE i-a respins candidatura

Opoziția are nevoie de 233 de voturi

Potrivit procedurii parlamentare, o moţiune de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Pentru a fi adoptată, o moţiune de cenzură are nevoie de votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, în acest caz 233 de voturi, în contextul în care Parlamentul are un număr total de 465 de senatori şi deputaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.