Skip to content
Ediția de astăzi Recent VIDEO

VIDEO – Drama unui băiețel de 9 ani care i-a spus mamei că vrea să se spânzure pentru că râd colegii de el

Drama unui băiețel de 9 ani, care suferă de nanism, a ajuns cunoscută în toată lumea. Mama lui, disperată, a postat un clip în care fiul ei plânge și îi cere o funie să se spânzure că vrea să moară că nu mai suportă să fie bătaia de joc a colegilor de școală.

Mama a decis să publice mărturia sfâșietoare a copilului pentru a arăta ce efecte dramatice au agresiunile copiilor asupra altor copii.

”Dă-mi acum o funie să mă spânzur! Vreau să mor! Aș vrea ca cineva să mă ucidă”, sunt doar câteva dintre cuvintele băiatului, care plânge disperat că nu mai suportă.

Milioane de persoane din întreaga lume au transmis mesaje de suport și dragoste pentru copil și mama lui.

Și în țara noastră s-a pus problema agresiunii psihologice asupra copiilor. Drept urmare în luna noiembrie, Legea pentru combaterea violenței psihologice-bullying a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Violenţa psihologică – bullying este definită de lege astfel: acţiunea sau seria de acţiuni fizice, verbale, relaţionale şi/sau cibernetice, într -un context social dificil de evitat, săvârşite cu intenţie, care implică un dezechilibru de putere, au drept consecinţă atingerea demnităţii ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, îndreptate împotriva unei persoane sau grup de persoane şi vizează aspecte de discriminare şi excludere socială, care pot fi legate de apartenenţa la o anumită rasă, naţionalitate, etnie, religie, categorie socială sau la o categorie defavorizată ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuală, caracteristicile persoane, acţiune sau serie de acţiuni, comportamente ce se desfăşoară în unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale.

Inițiativa legislativă, care definește, previne și interzice violența psihologică- bullying-ul, a modificat și completat Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 cu o secțiune care prevede expres definirea și prevenirea bullying-ului, asistența psihologică, dar și formarea și informarea personalului didactic cu privire la problemele care decurg din acest tip de comportament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.