Skip to content
Ediția de Astăzi

Continuă cearta în S6. Gabriel Mutu îl pune la punct pe șeful local al PNL: Un habarnist!

Continuă cearta în Sectorul 6. Primarul PSD Gabriel Mutu îl pune la punct pe șeful local al PNL, după ce acesta l-a acuzat că vrea să îndatoreze administrația locală cu sute de milioane de lei.

CITIȚI ȘI: Primarul Gabriel Mutu, pus la zid de PNL: Va îndatora Sectorul 6 cu sute de milioane!

După cum puteți vedea în articolul de mai sus, președintele PNL Sector 6, Cornel Pieptea (fost viceprimar general pe vremea lui Sorin Oprescu), a dat de înțeles – în comunicatul remis miercuri PSnews.ro – că edilul social-democrat vrea să contracteze inutil două împrumuturi în valoare totală de 476 de milioane de lei pe o perioadă de 20 de ani.

Joi, Gabriel Mutu a trimis un drept la replică redacției PSnews.ro (intitulat „Președintele PNL Sector 6 este un habarnist”) în care îl acuză de dezinformare pe șeful liberalilor din S6, primarul explicitând destinația banilor pe care îi va împrumuta. Mai mult: Mutu susține că fostul șef de filială al lui Pieptea (ex-primarul sectorial Rareș Mănescu) nu a fost în stare să lase moștenire niciun proiect de investiții, ba chiar pe unele le-a scris prost, astfel încât actuala administrație locală a fost nevoită să le refacă.

Iată explicațiile integrale ale lui Mutu (sublinierile ne aparțin):

„Președintele PNL Sector 6 nu are capacitatea de a înțelege procedurile de finanțare, dezinformând cetățenii. Cred că merită să îi reamintesc despre mandatul creatorului său, fostul primar Rareș Mănescu, colegul său de partid, care nu a scris și nu a lăsat niciun proiect de investiții pe care să îl implementez la preluarea mandatului de primar, în 2016. Am luat totul de la zero și chiar mai rău, am preluat proiecte care au fost prost scrise și necesită investiții suplimentare.

Pentru corecta informare a opiniei publice și implicit a președintelui organizației PNL Sector 6, care nu a putut fi lămurit de consilierii locali ai PNL prezenți la ședința de consiliu local din data 30 ianuarie 2018, transmit următoarele lămuriri:

 La punctul 10 pe ordinea de zi a fost propusă aprobarea contractării unei finanțări rambursabile interne în valoare de până la 207 milioane lei, din care:

  • 107 milioane lei pentru refinanțarea parțială a creditului existent și contractat în perioada 2005 – 2010, acesta fiind un credit utilizat pentru acoperirea investițiilor din mandatele trecute;
  • 100 milioane de lei pentru acoperirea cofinanțării programului de reabilitare termică din fonduri BEI, aprobate inclusiv de consilierii locali PNL în anul 2016.

Cu alte cuvinte, președintele PNL Sector 6, pe lângă faptul că nu are cunoștințe elementare de administrație, nu are nici capacitatea de întelegere a ceea ce colegii lui votează în consiliul local.

Cât priveste afirmația despre investițiile din mandatul meu de primar, îi reamintesc președintelui PNL Sector 6 că am efectuat mai multe investiții decât a făcut colegul său în tot mandatul de primar și mai mult decât atât, încerc să corectez acum toate erorile pe care administrația Mănescu și colegii săi din PNL le-au făcut în mandatul 2012 – 2016”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.