Skip to content
VIDEO

Pieleanu a pronunțat NUMELE candidatului PSD-ALDE ce l-ar putea învinge pe Iohannis în 2019 EXCLUSIV

Interviurile Psnews.ro au continuat miercuri având-l ca invitat pe sociologul Marius Pieleanu, directorul Institutului Avanagarde.

În acest context, sociologul a fost invitat de Marinela Angheluș să lămurească câteva scenarii ale momentului legate de alegerile prezidențiale din 2019. Astfel, confruntat cu ipoteza potrivit căreia primarul Gabriela Firea ar putea fi candidatul PSD la alegerile din 2019, sociologul a precizat că:

”Deși i-am promis doamnei Firea că nu voi mai face afirmații despre dânsa referitoare la posibila candidatură, rămân în continuare la convingerea că doamna Firea poate fi un foarte bun candidat al PSD la aceste alegeri. De ce spun asta? Nici când a fost aleasă la Primăria Generală, doamna Firea nu a fost aleasă doar de către membrii PSD, dânsa a rupt și din zona aceasta de centru a politicii bucureștene, fiindcă venea cu o imagine foarte pozitivă din meseria de bază a domniei sale, cea de jurnalist. Avea o notorietate de peste 95% și asta s-a văzut la vot. Este cea mai calificată pentru poziția de candidat al PSD la prezidențiale dar înțeleg că nu își dorește acest lucru”, a declarat acesta la PSNEWS.RO

Mai mult, întrebat despre o posibilă candidatură a lui Ludovic Orban la alegerile prezidențiale viitoare, după zvonurile legate de o posibilă distanțare a acestuia față de Klaus Iohannis, directorul Institutului Avanagarde a susținut că liderul PNL ”are nevoie” de președinte.

Ludovic Orban are nevoie de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis este în continuare, pe lângă principalul critic al guvernării PSD-iste, și omul cel mai important din centru-dreapta. Se bucură de peste 50% favorabilitate publică, mâine dacă ar avea loc alegeri, oricine din partide ar candida împotriva sa ar pierde”, a adăugat Pieleanu.

Nu în ultimul rând, sociologul Marius Pieleanu a pronunțat și numele celui care ar putea fi candidatul PSD-ALDE la prezidențiale, cu șanse reale să îl învingă pe Klaus Iohannis.

”Însă există o personalitate publică care se bucură de peste 60% simpatie, adică îl bate pe Iohannis la simpatie publică, dar care nu face politică: Raed Arafat. În opinia mea, Raed Arafat cu o strategie inteligentă de campanie, ar putea fi un candidat al PSD-ALDE, care să îl bată pe Iohannis peste un an și jumătate. Are un profil foarte bun, este echilibrat. Nu este român, dar viața a demonstrat că asta nu este neapărat un defect, ci din contră, în cazul lui Iohannis, o calitate. Am făcut această afirmație pe studii, nu pe opinie”, a susținut sociologul.

Puteți urmări secvența de la minutul 32:20 și până la final

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.