Skip to content
Recent

Bătăi de cap pentru un ex-ministru al lui Tăriceanu și Ponta: se redeschide un dosar EXCLUSIV

Redacția PSnews.ro vă prezintă mai jos de ce un fost ministru al lui Călin Popescu-Tăriceanu și Victor Ponta are motive de îngrijorare: se redeschide un dosar care îl vizează.

Este vorba despre Cristian David, cel care pe vremea lui Tăriceanu a fost ministru PNL al Afacerilor Interne, iar în cabinetul Ponta a activat ca ministrul pentru Românii de Pretutindeni. În iunie 2016, pe numele lui a fost formulată o plângere penală la DNA de către Adrian Mladin (fost primar PNL de Jilava), cu o lună înainte ca acesta să fie condamnat definitiv la închisoare cu executare. Concret: Mladin îl acuza pe David de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Inițial, Direcția Națională Anticorupție a închis dosarul, dar Adrian Mladin a atacat această soluție la Înalta Curte de Casație și Justiție. Ei bine, astăzi (joi), ICCJ a admis demersul ex-primarului și a dispus redeschiderea dosarului.

Înainte să vă prezentăm minuta instanței supreme, trebuie să precizăm că redacția PSnews.ro l-a contactat joi pe Cristian David, dar fostul ministru a declarat că nu are informații în legătură cu această situație. Noi i-am citit minuta ICCJ, însă David a insistat că nu știe despre ce este vorba și că ar putea reveni cu un punct de vedere abia săptămâna viitoare.

După cum spuneam, iată minuta Înaltei Curți:

„Admite plângerea formulată de petentul Mladin Adrian împotriva ordonanţei din data de 12 iunie 2016 emisă în dosarul nr. 560/P/2016 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie şi a ordonanţei din data de 9 august 2017 emisă în dosarul nr.289/II-2/2017 de către procurorul şef al Secţiei de Combatere a Infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Direcţia Naţională Anticorupţie. Desfiinţează, în parte, ordonanţele atacate şi trimite cauza la procuror pentru completarea urmăririi penale sub aspectul infracţiunii de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea plângerii formulate de petent rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, azi 8 februarie 2018”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.