Skip to content
Recent

Petrache rupe tăcerea după ce a scăpat de dosarul DNA, deschis de un procuror celebru EXCLUSIV

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, rupe tăcerea după ce a scăpat de dosarul DNA pe care i l-a deschis un procuror celebru.

Este vorba despre speța în care șeful CJ Ilfov era acuzat de șantaj, dosar deschis de către vestitul procuror ex-DNA Doru Țuluș (în prezent magistrat al PICCJ) pe baza unui denunț scris de fostul primar liberal al comunei Jilava, Adrian Mladin, pe vremea când acesta se afla în închisoare. Informația a fost prezentată vineri de către site-ul Sursazilei.ro.

După cum puteți citi în linkul de mai sus, hotărârea de clasare a fost luată în baza art. 16, alin. 1, lit. a din Noul Cod de Procedură Penală: „fapta nu există”.

„La data de 09 ianuarie 2018, în dosarul la care faceți referire, procurorii din cadrul DNA au dispus soluția clasării față de persoana menționată pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și șantaj întrucât faptele nu există, deoarece, în cauză, nu au fost descoperite probe care să stabilească o legătură între foloasele primite de inculpat și anumite acțiuni sau inacțiuni ale acestuia, din perspectiva calității sale de secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care să-i producă anumite beneficii martorului”, precizează DNA pentru site-ul citat.

Tot vineri, redacția PSnews.ro a luat legătura cu Marian Petrache, ca să aflăm cum a primit vestea. La rândul lui, liderul PNL Ilfov a pledat atât pentru răspunderea magistraților (astfel încât să nu mai fie comise abuzuri), cât și pentru continuarea luptei anticorupție.

„Vestea am primit-o cu bucurie (e normal s-o primesc cu bucurie), dar nu vreau să comentez prea mult despre ea, pentru că n-aș vrea să fie interpretată în niciun fel situația mea. Cred că în România a fost și încă este corupție, și că lupta împotriva corupției trebuie să continue, cum cred în același timp că nu trebuie să fie făcute abuzuri asupra niciunui om – că e el politic sau mai puțin politic. Și ăsta e motivul pentru care nu vreau să dezvolt: nu vreau să se interpreteze. Eu fiind om politic și întâmplându-se ce mi s-a întâmplat, nu vreau să se tragă concluzia că lupta împotriva corupției nu este necesară. Mă doare că s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Asta înseamnă că e nevoie și de o lege a răspunderii magistraților, dar nu înseamnă că procurorii nu trebuie ajutați în lupta împotriva corupției.

Mă doare ce mi s-a întâmplat, dar în același timp n-am cum să nu recunosc că lupta împotriva corupției trebuie să continue. Fără abuzuri, dar lupta împotriva corupției trebuie să continue. Nu vreau să fac niciun comentariu cu privire la dosarul meu. Poate doar trebuie să învățăm din el – atât.

În concluzie: a fost o experiență dureroasă pentru mine. Nu trebuie citit acest lucru că nu ar trebui să fie continuată lupta împotriva corupției. Ea trebuie să fie continuată, în paralel cu luarea tuturor măsurilor, astfel încât să nu se poată întâmpla abuzuri, deoarece pentru un om politic bunul cel mai de preț este imaginea sa, a declarat Petrache pentru PSnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.