Skip to content
Focus Recent

Interdicția adunărilor publice: PNL vrea să depună un proiect de anulare

Liberalii anunță că vor depune un proiect prin care românii vor avea dreptul să-și exprime opinia public oriunde și oricând. Parlamentarii PNL vor depune inițiativa legislativă de modificare a Legii 61/1991 a adunărilor publice, respectiv articolul 3.

Prin derogare de la dispozițiile art.1 alin. (2) din prezenta lege, nu trebuie declarate în prealabil adunările publice al căror scop îl constituie manifestările cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, protestele politice, precum și cele care se desfășoară în piețe, în alte locuri în aer liber, trotuare, ori în exteriorul sau în incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. În cazul în care organizatorii adunărilor publice nesupuse declarării prealabile dețin indicii sau date că desfășurarea lor s-ar putea solda cu acte de dezordine ori că ar putea să ducă la manifestări violente, au obligația să solicite din timp primarilor, unităților de jandarmi competente teritorial și poliției locale sprijin de specialitate„, prevede articolul 3 al initiativei legislative a liberalilor.

Varianta organizării protestelor spontane nu mai este una validă. Magistrații de la ÎCCJ au decis luni că toate mitingurile și adunările publice trebuie declarate. Decizia instanței supreme este obligatorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.