Skip to content
Focus Recent

Ce spune președintele PSD Mehedinți despre condamnarea lui Liviu Dragnea

Președintele PSD Mehedinți Aladin Georgescu a avut un mesaj de transmis, la scurt timp după ce președintele partidului a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, decizia nefiind definitivă.

Liderul social democraților din Mehedinți transmite că partidul din care face parte este mai ”unit ca niciodată”.

În aceste momente, Partidul Social Democrat trebuie să rămână mai unit ca niciodată, iar organizația PSD Mehedinți își arată încă o dată susținerea față de președintele Liviu Dragnea, care trebuie să rămână președintele PSD și al Camerei Deputatilor! Vom continua să luptăm împotriva abuzurilor, vom continua să luptăm, cu toată puterea, pentru binele României, pentru binele tuturor românilor indiferent de riscuri. Prezumția de nevinovăție este o caracteristică importantă a oricărei democrații, iar românii au nevoie ca Partidul Social Democrat să continue implementarea Programului de Guvernare. Continuitatea și stabilitatea politică și guvernamentală sunt, fără doar și poate, caracteristici fără de care dezvoltarea țării noastre nu se poate realiza”, a scris Aladin Georgescu pe pagina de Facebook.

Și alți lideri social democrați precum și premierul României și-au arătat susținerea față de președintele PSD.

Decizia instanței de judecată în cazul președintelui PSD ne arată că modul în care în România se aplică legea este încă sub influența arbitrariului. Liviu Dragnea a fost condamnat pentru o faptă prevăzută de un articol pentru care există deja o decizie a CCR că trebuie modificat pentru a fi în acord cu regulile Constituției”, a transmis Viorica Dăncilă.

Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD, susține că, până la pronunțarea deciziei finale, Liviu Dragnea trebuie să beneficieze de prezumția de nevinovăție și subliniază că nu există motive întemeiate pentru care acesta să nu rămână președintele PSD și al Camerei Deputaților.

Nu văd niciun motiv pentru care Liviu Dragnea să nu rămână președintele PSD și al Camerei Deputaților! Mai mult ca oricând, trebuie să rămânem uniți în fața acestor presiuni multiple menite să destabilizeze echilibrul politic în România. Respectarea prezumției de nevinovăție, așa cum ne cere Comisia Europeană, prin Directiva 2016/343, trebuie aplicată și în acest caz. Până la pronunțarea sentinței definitive, nu avem dreptul să împărțim vinovății! Înțeleg că ne apropiem cu pași repezi de campania electorală, dar toți cei care cer acum demisia președintelui PSD trebuie să înțeleagă că încalcă Constituția României, Directivele Europene și standardele Comisiei de la Veneția”, arată Dan Nica.

Vicepreședinții PSD ai Regiunii de Nord-Vest, Gabriel Zetea și Doina Pană, alături de liderul PSD Cluj, Horia Nasra, președintele PSD Bistrița Năsăud, Radu Moldovan, președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, președintele PSD Bihor, Ioan Mang și liderul PSD Sălaj, Tiberiu Marc au luat act de decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, pronunțată astăzi, însă au arătat că aceasta este o decizie în primă instanță, iar Liviu Dragnea se bucură, în continuare, de prezumția de nevinovăție, până la rămânerea definitivă a sentinței stabilită de ultima instanță de judecată. Coaliția PSD-ALDE trebuie să continue dezbaterile în vederea adoptării reformelor necesare pentru stoparea abuzurilor și a încălcării drepturilor și libertăților cetățenilor.

Citește și Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.