Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Cartea guvernării PSD pe bani publici – Ce spune Opoziția

Guvernul vrea să publice un volum în care să își prezinte realizările din anul 2018, urmând să fie publicat în 500 de exemplare și realizat de Comisia Națională de Prognoză, sub coordonarea lui Darius Vâlcov.

Potrivit memorandumului Guvernului pe această temă se arată că ”este necesară o evaluare complexă cu sprijinul tuturor instituţiilor”, din următoarele considerente:

  • În fiecare domeniu pentru îndeplinirea unei prevederi din Programul de guvernare s-au întreprins acţiuni suplimentare de pregătire a cadrului legislativ, metodologic şi instituţional pentru implementare (ordine de aplicare, înfiinţarea de structuri organizatorice, reconfigurare atribuţii şi compartimente, etc); din această cauză activitatea intensă de realizare a obiectivelor Programului de guvernare trebuie evidenţiată în întreaga sa complexitate;
  • S-au întreprins acţiuni noi, suplimentare faţă de prevederile Programului de guvernare, care au asigurat îndeplinirea obiectivelor acestuia dar şi ca răspuns la realitatea economico-socială foarte dinamică; în absenţa unor astfel de măsuri implementarea unor prevederi din Programul de guvernare ar fi mai dificilă;
  • Pe parcursul anului 2018 s-au întreprins acţiuni de pregătire a implementării unor angajamente prevăzute pentru anul 2019 sau chiar în anii următori;
  • În Programul de guvernare sunt evidenţiate şi măsuri cu caracter general, sintetic şi cu aplicabilitate permanentă, ceea ce face necesară o individualizare a acţiunilor întreprinse în anul 2018.

Ca răspuns la această acțiune a Guvernului, senatorul PNL Florin Cîțu susține că este o nouă dovadă a faptului că lucrurile merg foarte prost sub guvernarea PSD.

Secretul lui Dragnea! Astăzi despre centrul de comanda al întregului experiment economic impus de PSD asupra economiei naționale. Vâlcov și Dragnea încearcă să-l țină secret. Dar acest centru este responsabil pentru tot ce se întâmplă rău în econonomia României dacă PSD nu pleacă de la guvernare. Numele acestei instituții care deservește nemijlocit intersele lui Dragnea și Vâlcov, lucreaza numai pentru ei, este Comisia Naționala de Strategie și Prognoză. Angajații acestei instituții în frunte cu șeful lor, Ion Ghizdeanu, elaborează “prognoze” și “strategii” care nu au nicio legatură cu programul de guvernare al PSD. (…) Pentru cei doi, psd-izarea acestei instituții era vitală. (…) Pentru realizarea acestui obiectiv au modificat statutul CNSP prin OUG 28/2018(!!!) transformând această instituție într-una strategică pentru Dragnea si Vilcov. Cu salarii uriașe, un grup de oameni în frunte cu Ghizdeanu au devenit peste noapte foarte importanți pentru România. (…) Și pentru ca nesimțirea să fie nemărginită, tot CNSP va tipari, pe banii noștri bineînțeles, o monstruozitate de carte într-un număr record de exemplare pentru a proslăvi realizările guvernului PSD. Dacă lucrurile merg așa bine, de ce avem nevoie de cărți să ne spună asta? Unde este bugetul pentru 2019? Ca de obicei Curtea de Conturi și Procuratura dorm. Ca să fie clar: Ion Ghizdeanu este responsabil în mod egal, cu Darius Vâlcov și Liviu Dragnea, de toate nenoricirile pe care PSD le-a făcut în economia României. Va răspunde solidar cu aceștia”, a comentat liderul liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.