Skip to content
Ediția de astăzi Recent

“Dacă aș fi pentru o zi președinte…”

Premisa care a reușit să adune foarte mulți “necunoscuți”. Se pare că funcția de Președinte al României pentru unii a devenit foarte facil de obținut, cel puțin asta deducem, dacă ne uităm la lista candidaților pentru alegerile prezidențiale din noiembrie.

Numeroasele exemple de “personaje” care au ocupat dintre cele mai înalte funcții în stat, ascensiunile incredibile, dar și întrebarea firească “Eu de ce nu aș putea?!, se pare că au reușit să motiveze tot mai mulți oameni, pe care din nefericire ori nu îi recomandă nimic, ori nu au făcut nimic notabil în carierele lor.

Iată câteva exemple de candidați, care s-au înscris în cursa pentru prezidențiale:

Ramona Ioana Bruynseels: Candidează cu sprijinul Partidul Puterii Umaniste, controlat de Dan Voiculescu, a fost consiliera premierului Viorica Dăncilă, pentru mediul de afaceri, dar care a demisionat după alegerile europarlamentare.

Viorel Cataramă: Va fi susţinut de Partidul Dreapta Liberală, pe care l-a fondat după ce a fost exclus din PNL în urma unui conflict cu Ludovic Orban.

Florin Pandele, o altă candidatură care a fost anunţată, dar a rămas într-un stadiu incert, primar al oraşului Voluntari din 2000 şi soţ al primarului general Gabriela Firea.

Liviu Pleşoianu este un alt nume ce şi-a anunţat candidatura pentru alegerile prezidenţiale, intrând şi în conflict cu conducerea PSD.

Alexandru Cumpănaşu și-a anunțat, de asemenea, candidatura la prezidentiale, profitând de expunerea medicatică pe care o are în urma tragediei de la Caracal, acesta fiind unchiul uneia dintre victime.

Acestea sunt doar câteva exemple de posibili viitori președinți ai României. În continuare cel care conduce detașat în toate sondajele este Klaus Iohannis, urmat la o mare diferență, în ordine, de Viorica Dăncilă, Mircea Diaconu și Dan Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.