Skip to content
Lifestyle Recent

Conversațiile au un rol crucial în dezvoltarea creierului bebelușilor

raisingchildren

Poate părea fără sens să porți conversații cu bebelușii, pentru că nu înțeleg lumea din jurul lor. Dar nu este chiar așa. S-a dovedit că vorbitul cu bebelușii le ajută creierul.

Deși primele luni din viața unui copil se dovedesc a fi o provocare pentru părinți, specialiștii îi sfătuiesc  să poarte conversații cu bebelușii pentru că astfel îi ajută să aibă un creier dezvoltat.

Cercetătorii Betty Hart și Todd Risley au mers acasă la mai multe familii tinere, din grupuri socioeconomice diferite, și au înregistrat convorbirile, pe durata unei ore, în fiecare lună, timp de doi ani de zile. Studiul a fost realizat la începutul anilor ”90 și se descoperea că în familiile cu un venit ridicat, copiii aveau un vocabular mult mai bogat,  în comparație cu alții.

De atunci s-au făcut și alte cercetări pe temă, care au fost dezvoltate. Și da, conversațiile cu bebelușii îi ajută să își dezvolte creierul. Acolo unde sunt mai multe conversații în familie, atunci când cresc cei mici au un vocabular mai bogat.

Totodată, se pare că nivelul de ”cunoaștere” al părinților are o contribuție în privința evoluției intelectuale a copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.