Skip to content
Ediția de Astăzi

Alegeri în Marea Britanie: Cine a câștigat?

Metro.co.uk

Rezultatul alegerilor anticipate din Marea Britanie îl dau câștigător pe Boris Johnson, premierul care a declanșat acest scrutin electoral. Sloganul său de campanie a fost: Get Brexit done (să facem Brexitul!). Iar rezultatele arată că majoritatea englezilor sunt de acord.

Însă va mai dura până când se va realiza ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. În acest moment se află într-o primă fază.

Conservatorii lui Johnson au obținut 363 de locuri, în timp ce laburiștii lui Jeremy Corbyn au obținut doar 202 locuri.SNP-ul lui Nicola Sturgeon 48 de locuri, Democrații Liberali ai lui Jo Swinson 11 locuri, 8 locuri cei de la DUP Arlene Foster și un loc Verzii.

Premieurl Boris Johnson a mulţumit tuturor celor au votat, care au fost voluntari în campanie, care au candidat, concluzia sa fiind: ”Trăim în cea mai mare democraţie din lume”. Liderul laburist Jeremy Corbyn afirmă că la următoarele alegeri nu se va mai afla la conducerea partidului, ca urmare a rezultatului foare dezamăgitor obţinut în alegerile parlamentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.