Skip to content
Ediția de astăzi Recent Spot

Baronul PSD Aladin Gigi Georgescu își arată mușchii în Spitalul Județean Mehedinți

Situație incredibilă la Spitalul Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin. Deși există un ordin al Ministerului Sănătății prin care a fost numit manager al spitalului dr. Victor Maliborschi încă de vineri, 3 iulie, Aladin Gigi Georgescu  împiedică instalarea acestuia.

Aladin Gigi Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți, tratează spitalul județean ca pe un bun personal și astăzi, 6 iulie a.c., sub atenta sa supraveghere s-a întrunit Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin.

Acest consiliu de administrație, un fel de ”sfat al bătrânilor”, nu spune nimic despre faptul că dr Radu Imam nu are voie să ocupe funcția de manager pentru că este pensionar, dar în schimb a concluzionat că Ministerul Sănătății nu are competențe în a numi un manager. Mai mult, după cum scrie Aladin Gigi Georgescu pe contul său de Facebook, acesta a cerut clarificări și de la Direcția de Resurse Umane și Direcția Juridică din cadrul CJ Mehedinți. Ca și cum aceste două direcții ar fi putut să-și contrazică șeful și să spună că un ordin al unui minister se pune în aplicare.

În schimb, dr Victor Maliborschi, unul din cei mai apreciați medici din Mehedinți, adoptă o atitudine elegantă și explică într-o postare pe Facebook despre ceea ce urma să facă astăzi, în calitate de manager al spitalului:

”Acțiunile de astăzi ale membrilor Consiliului de Administrație a Spitalului Județean de Urgențe Drobeta Turnu Severin vor fi atacate de autoritățile competente. Eu NU doresc scandal pentru că prin scandal nu pot fi tratați și vindecați pacienții acestui județ.

Ceea ce vreau să subliniez este faptul că, dacă nu aș fi fost împiedicat să ocup funcția de manager al spitalului în baza Ordinului Ministerului Sănătății din 3 iulie a.c., astăzi în lista de priorități din agenda mea de lucru se aflau identificarea urgentă a unor soluții în câteva probleme extrem de importante:

-Găsirea unei soluții pentru garda de neurologie, care este incompleta în acest moment.

-Semnarea contractului pentru efectuarea de examen CT (Computer Tomograf), contract semnat unilateral doar de Spitalul nostru fiindcă Spitalul din Craiova refuză se semneze și pacienții sunt  puși pe drumuri fără a avea siguranța ca vor efectua examenul CT

-Cel mai important punct era organizarea programărilor, în vederea consultațiilor  și intervențiilor chirurgicale la pacienții CRONICI, care suferă cel mai mult in acest moment”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.