Skip to content
Ediția de astăzi

ANM: Vremea se încălzește de la mijlocul săptămânii

Vreme deosebit de rece până la mijlocul săptămânii, când un val de aer cald va aduce în Europa temperaturi ridicate pentru data din calendar. Cu toate acestea, maximele nu vor depăşi 19 grade în sud-estul ţării, iar bruma va fi prezentă dimineaţa în zonele depresionare.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), luni, 19 octombrie, vremea va fi răcoroasă, chiar rece dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua în vestul, nordul şi centrul ţării, iar noaptea în extremitatea de sud-est, însă doar izolat va ploua slab, iar în Carpaţii Orientali vor fi fulguieli, potrivit PSNews.ro

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 17 grade, iar cele minime între 0 şi 11 grade, mai scăzute în depresiuni, până în jurul a -5 grade în cele din estul Transilvaniei. Pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţă. Se va produce brumă, local în centrul teritoriului şi în zonele deluroase şi izolat în rest.

Marţi, 20 octombrie, vremea va fi în continuare răcoroasă, chiar rece dimineaţa şi noaptea în majoritatea zonelor ţării. Cerul va fi variabil, dar în primele ore ale zilei şi noaptea, în zonele joase, pe arii restrânse vor fi nori joşi sau ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 18 grade, iar cele minime între 1 şi 12 grade, mai scăzute în depresiuni, până în jurul a -5 grade în cele din estul Transilvaniei. Pe suprafeţe mici, în special în zonele depresionare, se va produce brumă.

De miercuri se încălzeşte. Deşi valorile termice vor creşte uşor în majoritatea zonelor, dimineaţa şi noaptea va fi în continuare rece. Cerul va fi variabil, însă la începutul zilei, dar mai ales noaptea, în zonele joase de relief, se menţin condiţiile pentru ceaţă şi nebulozitate joasă. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 19 grade, iar cele minime între 0 şi 11 grade, mai scăzute în depresiuni spre -4 grade, dar şi mai ridicate pe litoral. Pe arii restrânse, în zonele depresionare, se va produce brumă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.