Skip to content
Spot

Mehedințenii din diaspora pot vota la alegerile parlamentare! Ce trebuie să facă

Mehedințenii care locuiesc în străinătate pot vota la alegerile parlamentare, dar pentru asta trebuie să se înscrie în registrul electoral.

Autoritatea Electorală Permanentă anunță că la alegerile parlamentare își exercită dreptul de vot în afara țării doar cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate.

Poți fi alegător în străinătate prin corespondență!  Termenul limită de înscriere în Registrul electoral ca alegător în străinătate prin corespondență este de 22 octombrie 2020.

Vă puteți înscrie AICI: https://www.votstrainatate.ro/VotCorespondenta

Până la acest termen au mai rămas 3 zile. Prin înregistrarea ca alegător prin corespondență, cetățeanul român cu drept de vot, care locuiește în străinătate și deține documente valabile de ședere din partea statului respectiv, solicită transmiterea prin poștă a documentelor de vot la adresa sa de corespondență.

ATENȚIE !!! Prin completarea acestui chestionar, cetățeanul român cu domiciliul sau reședința în străinătate își exprimă dorința să voteze prin corespondență la alegerea Senatului și a Camerei Deputaților din anul 2020, urmând să fie RADIAT pentru acest scrutin din lista electorală permanentă din România și înscris în lista electorală permanentă pentru votul prin corespondență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.