Skip to content
Spot

Ciolacu scapă de oamenii lui Dragnea: cine nu se va mai regăsi pe lista partidului la parlamentare

Președintele PSD Marcel Ciolacu face curățenie în partid. Potrivit unor surse PSD, mulți dintre social-democrații care au prejudiciat imaginea partidului nu se vor mai regăsi pe liste pentru parlamentare.

Astfel, nume controversate precum Eugen Nicolicea, Florin Iordache, Dănuț Andrușcă, Liviu Pleșoianu sau Carmen Dan nu vor mai face parte din echipa parlamentarilor PSD după 6 decembrie, potrivit PSNews.ro

Discuții sunt și în ceea ce privește o eventuală candidatură a fostului premier, Viorica Dăncilă. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, declara recent că, din punctul său de vedere, Dăncilă ar trebui să fie parlamentar pentru că este fost prim-ministru al partidului. Totodată, printre cei care vor prinde un loc în Parlament se numără Gabriela Firea, Sorin Grindeanu și Paul Stănescu, iar președintele partidului, Marcel Ciolacu, va deschide lista PSD pentru Camera Deputaților la Buzău.

La PSD, în alcătuirea listelor, organizațiile județene vor avea în vedere persoane care au aptitudini de comunicare, aptitudini intelectuale, capacitatea de relaționare, integritate morală, leadership, rezistență și energie, dar și abilități de convingere politică.

PSD caută ”aptitudini intelectuale”

Actualii parlamentari care își mai doresc un mandat trebuie să demonstreze că au avut o bună activitate legislativă: propuneri de legi, luări de cuvânt sau activitate în comisiile permanente. Alte criterii de care vor ține cont social democrații când vor alcătui lista de parlamentari sunt aparițiile în presă, activitatea pe site-ul personal sau pe blog, asocieri cu diverse subiecte, teme și politici, sau conduita profesională. Totodată, candidații PSD care se vor regăsi pe listele partidului la alegerile parlamentare vor fi selectați pe baza unei „matrice de selecție”.

„Acest instrument propune generarea unui scor de ierarhizare a candidaturilor, în funcție de valoarea fiecărei variabile analizate”, se arată în documentul redactat de Vasile Dâncu.

Matricea de selecție va fi alcătuită din datele care alcătuiesc profilul fiecărui candidat. Cu citate din John Ishiyama, Dâncu încearcă să își convingă colegii să realizeze un proces riguros de selecție.

Astfel, fiecare candidat primește un scor, pe scala lui Ishiyama (2000): Politicieni notabili (1), Profesioniști/ experți (2), Clasă medie/ muncitori (3), Activiști politici (4), Parlamentari activi (1)”, se arată în document. Nu în ultimul rând, unul dintre criteriile menționate în documentul Consiliului Național este cel al integrității. Asfel, pe lista PSD nu are trebui să se regăsească un candidat care are „condamnări, dosare penale sau situatii de incompatibilitate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.