Skip to content
Recent Spot

Alegeri locale pe 27 septembrie – campanie fără adunări publice

Premierul Ludovic Orban a anunțat că data propusă pentru organizarea alegerilor locale este 27 septembrie, însă campania electorală va fi una fără adunări publice, fără mitinguri electorale, cu respectarea măsurilor de protecţie COVID-19.

Am adoptat joi în guvern un proiect de lege prin care propunem data alegerilor 27 septembrie (…). Este adevărat că nu se vor putea organiza adunări publice, mitinguri electorale, normal, dacă se face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască, se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, că acum online este clar un mijloc de comunicare safe. Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii„, a afimat prim-ministrul la Digi24.

Ludovic Orban a precizat şi în organizarea secţiilor de vot se va ţine cont de respectarea măsurilor de protecţie COVID-19.

În organizarea secţiilor de vot, evident, trebuie să iei nişte măsuri legate de numărul maxim de persoane care să intre, se stă la coadă la anumită distanţă, trebuie dezinfectanţi, măşti de protecţie, toate regulile trebuie respectate„, a precizat el.

Prim-ministrul a mai spus că alegerile generale ar putea avea loc pe 6 decembrie.

Alegerile generale, după opinia noastră, sorocul lor, termenul lor constituţional este pe data de 6 decembrie. E data pe care noi am propus-o, aştept şi punctele de vedere ale altor formaţiuni politice privitor la această dată„, a afirmat Orban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.