Skip to content
Recent Spot

Noi măsuri de relaxare după data de 15 iunie anunțate de premierul Orban

Premierul Ludovic Orban a anunțat că au fost propuse noi măsuri de relaxare după data de 15 iunie, printre care redeschiderea mall-urilor, fără cinematografe, locuri de joacă și restaurante interioase, a piscinelor în aer liber și altele.

Se permite reluarea activităților pentru jocurile de noroc, respectiv Loteria, casele de pariuri care prezintă un risc epidemiologic relativ scăzut.

Totodată, s-a decis ca din 15 iunie să se renunţe la izolarea la domiciliu pentru persoanele care vin din ţări cu număr mic de cazuri, dând exemplul Austriei, Greciei şi Bulgariei. Mecanismul de evaluare va fi stabilit de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, pe baza unei metodologii stabilite la nivel european.

”Institutul Naţional de Sănătate Publică va aplica o metodologie de evaluare a nivelului de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus în celelalte ţări. În baza acestei metodologii, se va acorda un indicator, un coeficient privitor la nivelul de răspândire pe baza analizei numărului de infectări medii din ultimele 14 zile. Toate tările care vor avea un coeficient cinci vor intra în măsura de exceptare de la obligaţia de izolare la domiciliu pentru 14 zile, pentru cetăţenii care vin din aceste ţări. Am să dau câteva exemple. Este vorba de ţări cu un nivel redus de răspândire, cum sunt Austria, Bulgaria, Grecia şi alte ţări de la nivel european„, a declarat Ludovic Orban.

În plus, vor fi permise activitățile fizice desfășurate în grupuri de câte 6 persoane, nu grupuri de 3 cum era până în prezent.

Piscinele exterioare vor fi redeschise și se va relua și tratamentul balnear.

Părinții care nu au cu cine să-și lase copiii nu vor mai putea sta acasă după 15 iunie beneficiind de asigurarea a 75 la sută din salariu și de aceea se va permite reluarea activității grădinițelor și activităților de tip after-schoool.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.