Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Un muzeu închinat lui Teodor Costescu, la Vânjuleț

Prefectul Cristinel Pavel a vizitat astăzi lucrările care se derulează în comuna Vânjuleț, atât pe fonduri guvernamentale, cât și pe fonduri europene.

”M-am deplasat astăzi în localitatea Vânjuleț să verific și să văd exact stadiul lucrărilor la investițiile publice, care se realizează atât pe fonduri guvernamentale, cât și pe fonduri atrase de la Uniunea Europeană. Lucrările se desfășoară în condiții bune, sunt în graficele de execuție, constructorii sunt la treabă și aceasta este un lucru extrem de important”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.

”În cadrul comunei se derulează prin Programul Național de Dezvoltare Locală o școală generală, iar pe fonduri europene se modernizează un drum județean, unde acum se execută trotuarele, precum și un muzeu al satului. Lucrările la muzeu se apropie de finalizare, în maxim o săptămână o să semnăm recepția”, a precizat primarul Costaiche Nistor.

Muzeul închinat lui Teodor Costescu se amenajează pe fonduri europene într-o clădire care a fost brutărie pe vremea lui Teodor Costescu, iar apoi a găzduit o alimentară. Primarul comunei Vânjuleț spune că prin deschiderea acestui muzeu este cinstită așa cum se cuvine memoria lui Teodor Costescu, de numele căruia se leagă multe realizări în aceste locuri.

”Îl felicit pe domnul primar pentru inițiativa de a ridica aici la Vânjuleț un muzeu închinat marelui pedagog, ctitor și om politic Teodor Costescu. Știm cu toții atașamentul și dragostea pe care Teodor Costescu le-a purtat pentru Vânjuleț, pe care cu energia şi perseverenţa sa titanică, l-a transformat, la timpul acela, într-un sat model”, a mai spus prefectul Cristinel Pavel.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.