Skip to content
Administrație locală Recent Spot

Mișcări de ”trupe” pe scena politică din Mehedinți?

Scena politică din Mehedinți a fost într-o continuă mișcare, fluidă i-am putea spune, deși uneori nu a fost chiar așa. S-a lăsat cu scandal și acuzații, de multe ori. Noi mișcări par să se contureze la nivelul județului Mehedinți în aceste zile. Mai mulți primari fără carnet de partid la liberali apar în fotografii cu președintele PNL Mehedinți Virgil Popescu, iar deputata Alina Teiș activează la grupul parlamentar al PRO România.

Pe lista primarilor ”non – liberali”, cu carnet la PSD, ALDE ș.a.m.d., care apar în public alături de liderul liberal se numără: primarul comunei Bala Valentin Ohima, primarul comunei Butoiești Gheorghe-Valentin Sălceanu sau primarul comunei Șișești, Marian Răducan.

Se pare că întâlnirile au fost dedicate discuțiilor legate de proiecte, fără nicio aluzie la politică direct. Dar fiecare înțelege ce are de înțeles, evident.

Totodată, surprinzătoare a fost și decizia Alinei Teiș, care părea dedicată trup și suflet crezului PSD. Dar, surpriză. Așa cum anunțat în Exclusivitate, începând cu data de 10 iunie activează la grupul PRO Europa, adică grupul condus de Victor Ponta – președintele Pro România. Oare să fi primit vestea că nu mai are loc pe listele PSD de la viitoarele alegeri parlamentare? Posibil. Rămâne de văzut care va fi viitorul politic al deputatei Alina Teiș.

Cert este, așa cum ne-a obișnuit, pentru a-și declara ”fidelitatea” postează fotografii cu noul ei președinte.

Despre ALDE nu prea mai avem ce vorbi, nici la nivel național, darămite la nivel județean. Senatorul Ionuț Sibinescu e deja cu ”bagajele” la PSD. Poate de asta a lăsat liber locul deputata Teiș?!?

Pe de altă parte, Constantin Gherghe se pare că iar este în mijlocul unui scandal. Potrivit colegilor de la Jurnal de Mehedinți mai mulți colegi de la PRO România, din cauza lui, ar vrea să plece la PMP. Încurcate căile politicii. După ce Gherghe îl susținea în urmă cu câteva luni pe Klaus Iohannis, se pare că nu i-a ieșit calculul cu candidatura la Severin și și-a luat ”jucăriile” și s-a mutat la Pro România. Deși, se zvonea că ar putea candida din partea PNL la Orșova.

Între timp candidatul oficial al PNL la Orșova este Duică Florentin Bogdan.

Alături de oameni ! Mulțumesc Ministrului Energiei Virgil Popescu pentru susținerea politica și încrederea acordată în ceea ce privește candidatura mea la funcția de primar al Mun.Orşova. În egală măsură le mulțumesc membrilor PNL Orşova şi tuturor locuitorilor Mun. Orşova pe care îi asigur de toată încrederea mea. Dumnezeu să ne ajute! Oameni buni, trebuie să ne angrenăm în viitorul apropiat, deoarece prezentul si trecutul recent ne obligă pe noi, oamenii acestui oraş, să tindem la mai mult. E nevoie nu doar de lideri vizionari sau personalităţi individuale de excepție, ci de echipă activă zi de zi, capabilă sa ducă la sfârşit proiectele promise pentru dezvoltarea Mun. Orsova. Doar împreună cu voi, vom reuşi!”, a anunțat viitorul candidat.

Legat de PNL, președintele Ludovic Orban a anunțat luni, 22 iunie, că ”privitor la alegerile locale am stabilit mai multe lucruri, termenul de 10 iulie – ca termen pentru stabilirea candidaților partidului, pentru funcțiile de președinte al Consiliului Județean și de primar în fiecare localitate”. Deci în curând vom afla cine va fi și candidatul la președinția Consiliului Județean Mehedinți. Cert este că în aceste săptămâni, pe lângă coronavirus, vom avea parte de multe scenete politice. Nu de alta, dar vin alegerile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.