Skip to content
Ediția de astăzi

Premierul Florin Cîțu: Sunt foarte supărat să văd că există o minoritate printre concetățenii noștri care încă nu vrea să respecte regulile în vigoare

Premierul Florin Cîțu a declarat luni, 22 martie, că este foarte supărat că există o minoritate printre concetățenii noștri care încă nu vrea să respecte regulile în vigoare.

Am văzut şi eu ca şi dumneavoastră imaginile cu ce s-a întâmplat în weekendul trecut și în cluburi, și se întâmplă și în stațiunile montane și vreau să vă spun că sunt foarte supărat să văd că există o minoritate printre concetățenii noștri care încă nu vrea să respecte regulile în vigoare. Bineînţeles că implicațiile sunt pentru majoritatea populației. De aceea, am decis ca astăzi, la ora 13:00, o să am întâlnire cu primarul general al Bucureștiului și primarii de sectoare să discutăm puțin despre situația din București, la ora 16:00 o să am o discuție online cu prefecții, cu toţi prefecții, iar mâine o să am discuții cu Asociația Consiliilor Judeţene şi cu Asociația Municipiilor din România. Este momentul ca soluțiile să vină, bineînțeles, de la autoritățile locale. Ştim foarte bine că există particularități pentru fiecare județ în parte, pentru fiecare municipiu în parte. Mă aștept ca pe lângă discuțiile pe care le avem despre buget, de fiecare dată să susținem aceste localități și județe de la bugetul de stat să vină și cu soluții pentru situația dificilă prin care trece astăzi România. Anul trecut v-am cerut încredere că vom trece prin situația dificilă și că vom salva economia, dar am făcut-o împreună. Este momentul să facem asta și astăzi. Şi, vedeţi, este vorba despre o minoritate, pentru că nu toate restaurantele și nu toate cluburile nu respectă regulile, sunt doar câteva, și vă spun că acolo unde nu se respectă legea voi fi intransigent. Nimeni nu este mai presus de lege și, din păcate, avem și parlamentari, politicieni care îndeamnă, instigă la nerespectarea legii, dar nu știu aici cred că este o problemă morală pentru acești oameni. Sunt parlamentarii, fac legi pentru România, dar în acelaşi timp nu respectă legislația în vigoare. Nu am o problemă cu protestele, sunt liberal și protestele sunt ok, îmi dau seama că sunt oameni care mă înjură sau vor să protesteze – foarte bine – dar să o facă respectând legea, să o facă respectând legea! Să poarte mască! Este tot ceea ce le cer”, a declarat șeful Executivului.

Legat de sancțiunile suplimentare care ar urma să fie luate pentru cei care nu respectă deciziile premierul a precizat că se va da un OUG, dacă nu trec modificările prin Parlament.

Am spus, am avut un amendament pe care parlamentarii nu au vrut să-l depună. Domnul Bode a spus astăzi foarte clar, dacă nu va fi susținut în parlament, avem pregătită o ordonanţă de urgenţă prin care vom suspenda activitatea acelor cluburi care nu respectă legislația în vigoare. Activităţi economice, nu este vorba numai de cluburi. (…) Da, am spus. Ştiţi foarte bine amendamentul: cei care nu respectă, propunerea este de a li se suspenda activitatea, în primă fază, cu două săptămâni, după aceea mai mult. (Întrebare) …Parlamentarii coaliției v-au dat vreun argument pentru care nu au dorit să susțină acest amendament? … Nu există niciun argument în acest moment. Vom reveni asupra amendamentului”, a mai declarat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.