Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Un nou eşec pentru PSD: Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii a picat

Deputatul mehedinţean, Dumitru Mărculescu, a votat astăzi, 31 martie, pentru respingerea moţiunii simple iniţiate de social-democraţi, împotriva ministrului Agriculturii. Fiindcă aceasta a picat la Camera Deputaţilor, se poate considera că demersul lor populist a eşuat.

Pe pagina sa, demnitarul a comunicat următoarele: „Social-democrații au tupeul să vorbească despre problemele agriculturii, când atâția ani nu au fost capabili să facă ceva concret pentru fermieri. Aceştia aşteaptă ca noi, liberalii, să facem minuni într-un timp foarte scurt.”

În anul curent, Guvernul liberal, prin Ministerul Agriculturii a pus bazele programului „Legume în spații protejate”. Astfel, se acordă un ajutor de minimis, în valoare de 2.000 de euro/1.000 metri pătraţi pentru cei care cultivă ardei, castraveţi, tomate, varză şi vinete în spaţii protejate.

De asemenea, Dumitru Mărculescu a mai adăugat că: „Aceasta nu este singura măsură a Guvernului PNL care vine în sprijinul agricultorilor și al fermierilor. Ministerul Agriculturii a mai pregătit un program pentru susținere producției de usturoi în valoare de 15 milioane de lei. S-au alocat și peste 50 de milioane de lei pentru Programul Național Apicol, dar și 700.000 de lei pentru susținerea crescătorilor de porci din rasele Bazna și Mangalița în vederea producerii cărnii de porc. Suntem alături de români, iar Guvernul este pregătit să adopte măsurile care se impun pentru ca oamenii să aibă o viață mai bună.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.