Skip to content
Recent Social

A fost adoptată o lege care să îi ajute pe bolnavii de tuberculoză

Legea pentru combaterea tuberculozeia fost adoptată și prevede îmbunătăţirea condiţiilor de tratament ale bolnavilor pentru această afecţiune şi, totodată, se va elimina rata de abandon faţă de terapiile care trebuie urmate.

Potrivit legii persoanele diagnosticate cu tuberculoză, asigurate în cadrul sistemului public de asigurări sociale de sănătate au dreptul la concendiu și indemnizație pentru incapacitate temporară de muncă, fără condiții de stagiu de cotizare, pe toată perioada de tratament, până la vindecare.

Totodată, în vederea asigurării aderenței la tratament a pacientului diagnosticat cu turbeculoză, acestuia i se acordă o indemnizație lunară de hrană, pe toată perioada de tratament ambulatoriu.

Legea propune un nou model de îngrijire în ambulatoriu a cazurilor de tuberculoză din România, prevede acces universal la diagnostic şi îngrijire medicală completă şi gratuită pentru toate formele de tuberculoză.

Pacienţii vor primi şi sprijin financiar pentru acoperirea cheltuielilor privind tratamentul, medicaţia, transportul la clinică şi de consiliere psihologică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.