Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Activități premergătoare Zilei Protecției Civile din România organizate de ISU Drobeta

Premergător Zilei Protecției Civile din România, sărbătorită la data de 28 februarie, cadrele ISU „Drobeta” al județului Mehedinți au fost, sâmbătă, prezente în trei centre comerciale din municipiul Drobeta Turnu Severin, unde au fost amplasate puncte mobile de informare preventivă și expoziții cu o parte din tehnica de intervenție din dotarea inspectoratului.

Activitățile au urmărit conștientizarea cetățenilor cu privire la tipurile de riscuri generatoare de situații de urgență, dar și a regulilor și modului de comportare a acestora în cazul manifestării lor.
De asemenea, pentru a susține un stil de viată sănătos, paramedicii SMURD au desfășurat acțiuni de măsurare a tensiunii arteriale.

”Totodată, cei interesați de misiunile pompierilor mehedințeni au avut prilejul de a se familiariza cu o parte din tehnica de intervenţie a salvatorilor mehedințeni, dar și cu echipamentele cu care aceștia intervin in sprijinul semenilor pentru protejarea vieții și a bunurilor materiale. La acțiunile desfășurate au participat și voluntari ISU, cărora le mulțumim pentru implicare și devotament”, a precizat Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinți.

Activitățile dedicate Zilei Protecției Civile din România au debutat joi și au constat în desfășurarea unor competiții sportive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.