Skip to content
Recent

Afacerile lui Ioan Niculae, în colaps. Ce se întâmplă cu grupul InterAgro

 

Casa de Insolvență Transilvania (CITR) a anunțat că jumătate din combinatele lui Ioan Niculae sunt în faliment.

Concret, trei combinate din grupul InterAgro sunt în faliment, Chem Gaz Slobozia şi Donau Chem Turnu Măgurele sunt în observaţie, în timp ce combinatul Viromet Victoria este singurul care mai funcționează, conform Economica.net.

Casa de Insolvență Transilvania (CITR), cea care a făcut anunțul privind situația combinatelor lui Niculae, este unul dintre administratorii judiciari ai grupului de firme InterAgro.

„InterAgro SA se află încă în perioada de observație. „În momentul de față, judecătorul sindic a dispus definitivarea provizorie a tabelului de creanțe. A fost selectat un evaluator si procedura de evaluare a activelor din patrimoniul societății este în curs. După primirea raportului de evaluare, administratorul judiciar, CITR Filiala Ilfov SPRL, va depune un anunţ cu sinteza valorilor de evaluare şi ulterior va afișa tabelul definitiv de creanțe. Estimăm ca depunerea planului de reorganizare a companiei va avea loc in a doua jumatate a anului 2018”, au anunțat reprezentanții CITR.

Grupul de firme InterAgro deținea șase combinate de îngrășăminte chimice înregistrate pe firme separate și gestionate de administratori independenți care nu aveau legătură între ei.

Singurul combinat care mai este în funcțiune este Viromet Victoria, celelalte fiind în diferite stadii, în funcție de momentul în care au început procedura de insolvență. De asemenea, Chemgas Slobozia şi Donau Chem Turnu Magurele se află în perioada de observaţie, mai adaugă sursa citată.

Combinatul Viromet Victoria este deținută de un offshore din Cipru care a preluat în octombrie 2012 pachetul majoritar de acțiuni (97,65%) de la InterAgro. Firma preluată a acumulat în perioada 2014-2016 pierderi de peste 34 milioane de lei, cifra de afaceri scăzând la mai puțin de jumătate, de la 131,36 milioane de lei în 2014 la 57,44 milioane de lei în 2016.

Celelalte trei combinate, Ga Pro Co Savinesti, Nitroporos şi Amurco Bacau, au intrat în faliment, multe dintre activele lor fiind deja vânzute pe bucăți.

În total, în cele 6 combinate deținute de către Ioan Niculae au lucrat peste 7000 de persoane, mai adaugă sursa citată.

Citiți mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.