Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Al şaselea caz de coronavirus din România, un bărbat de 71 de ani din Suceava

Un nou caz de coronavirus a fost depistat miercuri, la o persoană de 71 de ani din Suceava, numărul total al celor diagnosticaţi ajungând astfel la şase. Un băiat de 16 ani din Timişoara este cel de-al cincilea caz confirmat de infectare cu coronavirus din România, el fiind o rudă a bărbatului infectat şi internat în cursul zilei de marţi, la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara. Băiatul va fi transportat la unitatea medicală cu izoleta.

UPDATE – Cel de-al şaselea caz de coronavirus, un bărbat, va fi transportat la Iaşi pentru a fi tratat, conform anunţului făcut de secretarul de stat Raed Arafat.

”În această după amiază, s-a confirmat al şaselea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, care s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie şi se afla în autoizolare”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.
Conform primelor informaţii din teritoriu, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, secţia de boli infecţioase cu febră şi frison şi a rămas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieşit pozitiv.
În prezent, s-a declanşat anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacţilor.

Anunţul referitor acest al şaselea caz de coronavirus din România a fost făcut la puţin timp după confirnarea cazului unui adolescent de 16 ani din Timişoara.

UPDATE – Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, miercuri după-amiază, s-a confirmat al cincilea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19.
„Este vorba despre unul dintre contacţii bărbatului de 47 de ani, din Timişoara, care a fost depistat pozitiv în cursul zilei de ieri. Mai precis, este nepotul acestuia în vârstă de 16 ani”, arată sursa citată.
Conform primelor informaţii din partea DSP Timiş, tânărul este asimptomatic, afebril şi s-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara.
De asemenea, rezultatele de astăzi ale probelor luate de la bărbatul de 47 de ani sunt negative şi urmează conform procedurii un nou test la distanţă de 24 de ore faţă de ultimul realizat, mai arată GCS.

ŞTIREA INIŢIALĂ – Medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, a declarat, miercuri, că analizele făcute în cursul acestei zile la contacţii pacienţilor internaţi cu coronavirus au arătat că infecţia există la un băiat de 16 ani.

„Analizele efectuate astăzi sunt toate negative cu excepţia unui contact din familia bărbatului. Este vorba de băiatul de 16 ani. Acesta va fi adus cu izoleta la spital”, a declarat Virgil Musta.

Medicii din Timişoara au făcut, miercuri, 19 teste la persoanele care au intrat în contact cu cei doi pacienţi deja internaţi la spital cu coronavirus. Este vorba de o femeie de 38 de ani şi un bărbat de 47 de ani. Cei doi s-au întors din Italia cu acelaşi avion şi au stat unul alături de celălalt în avion.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, la acest moment nu se impune intrarea în carantină a municipiului Timişoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.