Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent

Viceprimarul Daniel Cîrjan: Sprijin pentru renovarea fațadelor clădirilor istorice

Proprietarii clădirilor din Drobeta Turnu Severin care sunt monumente istorice pot beneficia de scutiri de la taxele și impozitele locale, dacă renovează sau reabilitează fațada stradală, excepție făcând încăperile care sunt folosite pentru activități economice.

”Este extrem de important ca primăria să acorde sprijin pentru renovarea sau reabilitarea clădirilor monument istoric deoarece reprezintă imaginea orașului și pot fi o carte de vizită pentru toți turiștii care vizitează municipiul Drobeta Turnu Severin. În acest sens, avem ca modele de succes alte orașe, precum Oradea sau Timișoara, care au reușit, prin măsurile adoptate și prin sprijinul acordat, să determine proprietarii clădirilor monument istoric să le reabiliteze și să schimbe total fața acestor orașe, mai ales în zonele centrale”, spune viceprimarul Daniel Cîrjan.

Prentru a beneficia de aceste facilități, proprietarii trebuie să depună la Direcția de Taxe și Impozite Locale următoarele documente: a) Autorizație de construire, eliberată pe baza și în conformitate cu avizul insitutțiilor de cultură din județul Mehedinți; b) Procesul- verbal de recepție finală privind lucrările efectuate; c) Actul prin care se face regularizarea taxei pentru autorizația de construire.

 

 

1 comentariu la “Viceprimarul Daniel Cîrjan: Sprijin pentru renovarea fațadelor clădirilor istorice

  1. reprezintă imaginea orașului și pot fi o carte de vizită pentru toți turiștii care vizitează municipiul Drobeta .
    La care turiști faceți referire !!!!,cei care acostează vasele in “portul” Drobeta,cei care vin cu autocarele și ocupa toate Pensiunile și Hotelurile din Drobeta !!??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.