Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent

Daniel Cîrjan: Prima bibliotecă în aer liber în Turnu Severin

 

Începând de astăzi, toți severinenii care sunt în trecere prin parcul central de la Fântâna Cinetică au posibilitatea de a împrumuta o carte din prima bibliotecă în aer liber din Drobeta Turnu Severin.

”Prima bibliotecă în aer liber a fost realizată din resurse proprii, intenția mea fiind aceea de a extinde proiectul în toate parcurile din oraș în situația în care oamenii apreciază această inițiativă. Mini-biblioteci în aer liber există de ceva timp în orașe conduse de primari liberali, cum ar fi Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea și altele”, spune viceprimarul liberal Daniel Cîrjan.

Cărțile vor putea fi citite pe loc sau vor putea fi împrumutate acasă, condiția fiind ca ele să fie aduse înapoi sau să fie înlocuite cu alte cărți. Oricine va dori să doneze cărți pentru această mini-bibliotecă o va putea face lăsându-le în căsuța din parc.

”Prin acest proiect, îmi doresc să încurajez lectura în aer liber, în spațiile publice, să promovez o atitudine responsabilă față de bunurile folosite în comun și, totodată, să încurajez schimbul de cărți între oameni. Așadar, bunicii care se plimbă prin parcul central, părinții care vin cu copiii în zona centrală și chiar cei mici, vor avea cititul unei cărți ca alternativă să își petreacă timpul liber”, mai spune Daniel Cîrjan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.