Skip to content
Administrație locală Recent

Ministrul Transporturilor a vizitat Mehedințiul! Ce decizii importante pentru județ a anunțat!

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc s-a aflat marți, 27 august, în vizită de lucru în județul Mehedinți. Cu această ocazie președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu a anunțat că s-a decis ca porturile din județ să treacă de la APDF GIURGIU la administrațiile locale.

Vizita are două componente majore, prima parte fiind legată de preluarea porturilor de la Dunăre, aflate în prezent, în administrarea APDF Giurgiu, de către primăriile din Mehedinți, pe raza cărora se află, cu scopul de a le dezvolta și exploata din punct de vedere turistic și comercial. La întâlnirea care a avut loc la Consiliul Județean, domnul ministru ne-a transmis că decizia ca porturile de la Dunăre să fie transferate autorităților locale s-a luat deja, demersurile pentru Portul Drobeta Turnu Severin fiind avansate. Totodată, primarii din Drobeta Turnu Severin, Orșova, Svinița, Dubova și Gruia au participat la discuțiile care s-au purtat deopotrivă cu domnul ministru, reprezentanții componentei navale din Ministerul Transporturilor și conducerea APDF Giurgiu, toate părțile spunându-și punctul de vedere și solicitând lămuriri cu privire la demersurile oficiale ce trebuie urmate”, a anunțat Aladin Georgescu.

Demersurile pentru preluarea portului Comercial din Severin de către primărie nu sunt o noutate. La sfârșitul lunii octombrie primarul Marius Screciu anunța că Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin demarase primele proceduri în vederea unei viitoare preluări a portului Comercial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.