Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent

Liberalii cer eliminarea facturării apei meteorice în Drobeta Turnu Severin

Alături de consilierii locali liberali, viceprimarul Daniel Cîrjan a inițiat un proiect de hotărâre de Consiliul Local care prevede eliminarea facturării apei meteorice pentru persoanele fizice și juridice de pe raza municipiului Drobeta -Turnu Severin.

În 2015, ca urmare a inițiativei consilierilor PNL, s-a eliminat facturarea apei meteorice pentru persoanele fizice și juridice din municipiu, hotărâre care a fost menținută și de instanța de judecată prin decizie definitivă. Guvernul PSD a elaborat anul trecut Legea 2015/2018 în baza căreia Consiliul Local al municipiului a fost nevoit să adopte Hotărârea nr. 291/30.10.2018 pentru aprobarea tarifului pentru serviciul de colectare a apelor meteorice, serviciu prestat de societatea Secom SA.

Tot în 2018, prin OUG 114/2018, s-au abrogat dispozițiile referitoare la apa meteorică, motiv pentru care la acest moment există posibilitatea legală ca autoritățile locale să elimine de la facturare apa meteorică.

”Având în vedere legislația actuală, noi considerăm că cetățenii municipiului Drobeta Turnu Severin pot fi scutiți de plata costurilor generate de apa meteorică în baza unei hotărâri de Consiliu Local al municipiului Drobeta Turnu Severin. Vom demara și o campanie de strângere de semnături de la severineni pentru susținerea acestei inițiative pe care am demarat-o, sprijinul din partea populației pentru această măsură fiind extrem de important”, a declarat viceprimarul Daniel Cîrjan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.