Skip to content
Ediția de astăzi

Eliminarea pensiilor speciale – PNL vrea sesiune extraordinară pentru a putea fi votată legea

Eliminarea pensiilor speciale animă în continuare spiritele. Cetățenii le reproșează constant liberalilor că nu au eliminat încă pensiile speciale. Între timp proiectul de lege este blocat la Parlament, iar pentru a putea fi pus în aplicare este nevoie de vot.

Liderul parlamentarilor liberali Florin Roman anunță că a propus colegilor din partid să convoace o sesiune extraordinară pentru a putea fi votat acest proiect. Este nevoie de sesiune extraordinară pentru că în luna ianuarie este vacanță parlamentară.

#PSD să voteze tăierea pensiilor speciale pentru plata alocațiilor. În calitate de lider al deputaților PNL, am propus colegilor mei să solicităm convocarea unei sesiuni extraordinare, în care să supunem votului proiectul de lege al PNL privind tăierea pensiilor speciale. Din economia rezultată din tăierea pensiilor speciale, guvernul ar avea resursele financiare necasare pentru plata alocațiilor majorate, în urma votului de la sfârșitul lunii decembrie, din parlament. Tot în decembrie, Comisia de muncă a Camerei Deputaților a dat un raport de adoptare a proiectului PNL care prevede tăierea pensiilor speciale pentru parlamentari, magistrați, personal aeronautic, diplomați, funcționari ai Curtii de conturi etc. Proiectul de lege al PNL aloca pensii de serviciu doar pentru militari și polițiști. În mod surprinzător, raportul de adoptare nu a fost “ridicat” pe site-ul Comisiei de muncă și nici nu a fost trimis plenului, astfel încât el nu a putut fi supus votului în ultima săptămâna din sesiunea parlamentară. Urgența adoptării acestui proiect de lege este determinată de necesitatea finanțării legii adoptată de parlament, privind dublarea alocațiilor pentru copii”, a anunțat Florin Roman.

Totodată, liberalii îi cere liderului PSD să grăbească acest vot.

Solicităm PSD și președintelui Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, să rupă frăția cu pensiile speciale și să votăm proiectul de lege al PNL în sesiune extraordinară. În acest fel, PSD poate dovedi ca nu a votat creșterea alocațiilor doar în interes electoral, după ce anul trecut a votat împotriva demersului PNL. De la 1 ianuarie a.c., alocatiile copiilor au crescut cu 100% din rata inflației, urmare a unei legi inițiate de PNL. Așadar alegeți domnilor pesediști: ori pensii speciale, ori alocații pentru copii”, a mai transmis liderul liberalilor din Camera Deputaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.