Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent Spot

Aladin Georgescu și laudele sale pe Facebook despre aparatul Real Time PCR

FOTO Facebook

Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți, se lipește precum cocoșatul de gard și se laudă pe Facebook că ultimul aparat de testare a infecției cu COVID-19, care a ajuns luni seară la Spitalul Județean Mehedinți, s-ar datora eforturilor sale.

După ce s-a fotografiat împărțind măști de protecție medicilor de familie, făcând campanie electorală pe banii Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu a găsit acum un alt subiect pe care să-l exploateze politic. Și pentru ca postarea pe Facebook să fie cât mai ”profi”, sluga sa credincioasă din Spitalul Județean, Ion Mihart, zis ”directorul second-hand”, i-a trimis și câteva fotografii de toată jena fiindcă acest aparat nu funcționează în momentul de față, pentru a putea fi instalat fiind nevoie de o cameră special amenajată. De altfel, Mihart a trebuit să renunțe la biroul său pentru că acolo va fi montat acest echipament.

În realitate, lucrurile stau cu totul altfel. Acest aparat Real Time PCR, în valoare de aproape 700.000 de lei, a fost achiziționat de Guvernul Orban, prin Ministerul Sănătății, la fel cum s-a întâmplat și la alte spitale din țară, iar administațiile locale au trebuit să contribuie cu 10 la sută.

E adevărat, prin luna martie, Georgescu a declarat că vrea să cumpere un astfel de aparat, dar de la intenție și până la faptă este cale lungă. Demersurile reprezentanților Consiliului Județean Mehedinți, acelea care or fi fost, nu s-au finalizat în niciun fel, în sensul că furnizorii acestor echipamente nu i-au băgat în seamă.

Georgescu vine însă acum și susține fără rușine că spitalul județean are acest aparat performant pentru că ”am început demersurile pentru achiziție din timp și am reușit să îl comandăm”.

Pe aceeași linie sunt de altfel și proiectele sale ”nenumărate” de reabilitare pe fonduri europene a Spitalului Județean Mehedinți, pe care tot le semnează în ultima vreme și cu care se laudă pe rețelele de socializare. Mehedințenii care au trecut prin acest spital, ca pacienți ori vizitatori, știu însă în ce sărăcie și mizerie se zbate această unitate medicală, iar laudele sale pe Facebook sunt apreciate doar de  activul de partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.