Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Aproape 70 de persoane au rămas fără autorizațiile de deținere a armelor în Mehedinți

 

De la începutul anului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinţi, prin Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, a anulat dreptul de deținere, respectiv port și folosire al armelor în 68 de cazuri. Peste 15 amenzi au fost date celor care nu au respectat condițiile privind regimul armelor și munițiilor sau vânătorii, iar dosare penale au fost întocmite în urma constatării a 48 de infracțiuni.

În primele opt luni ale anului 2018, polițiștii de la Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat activități ce au vizat respectarea condițiilor de desfășurare a vânătorii și combaterea deținerii ilegale de arme.

Pentru combaterea faptelor de braconaj și a deținerii ilegale a armelor au fost organizate și efectuate 17 acțiuni, printre care și verificări privind îndeplinirii condițiilor de păstrare a armelor. 

Au fost depistate 48 de infracțiuni și indisponibilizate, în vederea confiscării, 114 arme. 

În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 17 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 5.000 de lei.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinţi, prin Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, notifică titularii permiselor de armă, cu privire la aspecte ce țin de valabilitatea permisului de armă, prin scrisoare cu confirmare de primire, scrisoare recomandată, poștă electronică, telefonic, încheindu-se în acest sens un proces-verbal sau prin verificări acasă. 

În primele opt luni ale anului a fost anulat dreptul de deținere, respectiv port și folosire al armelor în 68 de cazuri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.