Skip to content
Lifestyle Recent

Atenție! Am intrat în era ”post – antibiotic” – Bacteriile super – rezistente

Rezistența la antibiotice, o amenințare care a devenit tot mai prezentă în ziua de astăzi. Din păcate, statisticile arată că la nivel global mor anual 700.000 de persoane din cauza că medicamentele nu mai pot să le vindece.

Avertismentul oamenilor de știință este cu adevărat unul foarte grav: dacă nu se vor face modificări radicale, acest număr ar putea ajunge la 10 milioane, în 2050.

Rezistența la medicamente intervine atunci când cei în cauză au abuzat de consumul de antibiotice. Când un nou antibiotic este introdus pe piață, se dovedește a fi o soluție, dar doar pentru o anumită perioadă de timp, după care bacteria se adaptează.

Cu timpul antibioticul devine din ce în ce mai puțin eficient și se ajunge în situația în care nu se mai poate trata infecția. Și nu e vorba de tuberculoză, ci și de boli cu transmitere sexuală sau de infecții ale tractului urinar.

Experții avertizează că am intrat în era ”post – antibiotic”.  Ce ar trebui făcut? Medicii să fie atenți când mai recomandă antibiotice.

Ce trebuie făcut? Prevenție în primul rând. Să vă spălați pe mână cât mai des și corespunzător. Nu luați antibiotice după ”ureche”.  Aveți o dietă echilibrată pentru a ajuta, în mod natural, corpul să aibă un sistem imunitar care să vă protejeze.

1 comentariu la “Atenție! Am intrat în era ”post – antibiotic” – Bacteriile super – rezistente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.