Skip to content
Ediția de astăzi

ATENȚIE! Avertizare de cod galben de vânt puternic și cod portocaliu de viscol pentru Mehedinți

Meteorologii au emis luni, 17 ianuarie, mai multe avertizări de cod galben și portocaliu inclusiv pentru județul Mehedinți.

Luni, 17 ianuarie, până la ora 16.00, este în vigoare cod galben de intensificări susținute ale vântului. În intervalul menționat, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar local în Oltenia, Transilvania, Moldova, nordul Crișanei și sud-vestul Munteniei vor fi rafale de 55…70 km/h.

În zona de munte vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h, vizibilitatea va fi redusă și va fi viscol. Începând din orele după-amiezii, aria ninsorilor moderate cantitativ va cuprinde nord-vestul teritoriului și local zona de munte.

De asemenea, meteorologii au emis și o avertizare de cod galben de ninsori moderate cantitativ care intră în vigoare luni, 17 ianuarie, ora 16.00, și expiră marți, 18 ianuarie la ora 08.00. Din seara zilei de luni (17 ianuarie) și până în dimineața zilei de marți (18 ianuarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.

La munte vor fi rafale de 80…110 km/h, iar în Moldova, Transilvania și sudul Olteniei viteza vântului va atinge 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare îndeosebi spre seară și în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze în general de 55…65 km/h.

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, îndeosebi la peste 1700 m, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ. Ninsori viscolite se vor semnala local și în jumătatea nordică a teritoriului.

A fost emisă și o avertizare de cod portocaliu de intensificări ale vântului și viscol care intră în vigoare luni, 17 ianuarie, de la ora 16.00 și expiră marți, 18 ianuarie, la ora 08.00.

În zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…140 km/h. Va ninge viscolit, local mai abundent (15…25 l/mp), vizibilitatea va fi foarte redusă, iar zăpada troienită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.