Skip to content
Ediția de Astăzi Focus Recent

Atenție proprietari de locuințe! A fost modificată legea

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea asociațiilor de proprietari, care include o serie de modificări pentru proprietari, pentru chiriaşi şi pentru cei care folosesc imobilul cu altă destinaţie decât cea de locuinţă.

Cei care au restanțe la întreținere vor putea fi sancționați dur de asociația de proprietari. Cei care au datorii neachitate de mai mult de 3 luni, care depășesc valoarea de 1.900 de lei, nu vor putea să își vândă proprietatea până nu o achită. În mod contrar, asociaţia va avea o ipotecă legală asupra apartamentelor şi asupra bunurilor mobile din acestea, pentru sumele restante la plată.

Dacă sunt necesare reparații de urgență și refuzați accesul în locuință veți fi amendați, cu o sumă cuprinsă între 500 și 3.000 de lei. Cine are voie să intre: preşedintele asociaţiei sau un membru al comitetului executiv, administratorul şi persoana calificată să realizeze lucrările.

Dacă vreți să faceți modificări în casă veți avea nevoie de autorizație și trebuie să anunțați asociația de proprietari, cu cel puțin 30 de zile înainte de începerea lucrărilor. Cei care nu vor proceda astfel vor putea fi amendați cu sume cuprinse între 500 și 3.000 de lei.

De asemenea, cei care schimbă destinaţia locuinţei şi o folosesc ca firmă de apartament vor plăti amenzi mai mare dacă nu respectă legislaţia. Proprietarii vor fi nevoiţi să ia aprobări scrise şi să încheie cu vecinii direct afectaţi convenţii prin care să declare activitatea ce se va desfăşura în apartament şi numărul de persoane în funcţie de care se vor plăti cheltuielile la asociaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.