Skip to content
Social

Bonuri de masă pentru pensionari. Tot ce trebuie sa știi

Peste 4,5 milioane de pensionari ar putea beneficia de tichete de masă, potrivit unui proiect de act normativ, aflat în dezbatere la Camera Deputaţilor.

Potrivit proiectului, bonurile de masă ar urma să fie acordate unui număr total de 4.537.000 de pensionari aflaţi în evidenţele Casei Naţionale de Pensii Publice. De asemenea, printre beneficiari se vor număra şi cei aflaţi în evidenţele Caselor Sectoriale de Pensii, potrivit PSNews.ro

În cazul în care biletele de valoare nu au fost folosite în cursul anului, de către pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii şi asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum şi de către pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, acestea pot fi compensate în tichete de masă, se arată în expunerea de motive a iniţiativei legislative.

De tichetele de masă vor beneficia pensionarii aflaţi în evidenţa Casei Naţionale de Pensii Publice, precum şi cei aflaţi în evidenţa Caselor Sectoriale de Pensii.

Propunerea legislativă, semnată de Ștefan Alexandru Băișanu de la ALDE, a fost respinsă în primăvara acestui an de Senat, aflându-se în prezent în dezbatere la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.