Skip to content
Recent

Bușoi denunță ”o ticăloșie pesedistă grandioasă”: Sunt multe categorii profesionale afectate!

Vicepreședintele PNL Cristian Bușoi, într-un comunicat de presă remis, vineri, redacției de știri PSnews.ro, a criticat anunțul de scădere a unor venituri dat de către ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, subliniind că „este o ticăloșie pesedistă grandioasă” și că „al treilea guvern – echipa dlui Dragnea” „își permite să facă orice”.

”Anunțul ministrului Muncii că scad salariile este o ticăloșie pesedistă grandioasă. Singurul instrument real de luptă este mobilizarea întregii societăți împotriva ipocriziei actualei Coaliții de guvernare. Anunțul ministrului Muncii despre scăderea salariilor este un semn de siguranță de sine al PSD că- odată trecut și al treilea guvern- echipa dlui Dragnea consideră că își poate permite să facă orice.

Din cauza a trei factori- 1.noua lege a salarizării 2. limitarea sporurilor în structura bugetară şi 3. transferul contribuțiilor sociale- multe categorii profesionale vor avea salarii nete scăzute. Deja se văd efectele asupra bugetarilor cu responsabilități de conducere și asupra celor care sunt responsabili de programe europene, asupra personalului nedidactic, asupra grefierilor. Sunt multe categorii profesionale afectate.

Merită amintit că la momentul discuției despre legea salarizării unitare, ca și la momentul discuției despre mutarea contribuțiilor sociale, conducerea PSD declara sus și tare că salariile nu vor fi afectate. Dna ministru Olguța Vasilescu garanta la jumătatea anului trecut că „niciun salariu din România NU va scădea”, domnul ministru Mișa dădea asigurări că “mutarea contribuțiilor de la angajator la angajat NU va duce la scăderea salariilor”, Liviu Dragnea spunea că “toată lumea ştie că salariul net NU are cum să fie scăzut”.

După ce în 2016 au câștigat electoral jurând că vor crește salariile și după ce în 2017 au susținut gogoașa Legii salarizării unitare, care umflă salariile peste noapte, guvernul dlui Dragnea vine și anunță că salariile scad”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.