Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Cartel Alfa pune tunurile pe Casa de Pensii Mehedinți

Directorul executiv al Casei de Pensii Mehedinți, Mihai Plăvițu, a intrat în vizorul sindicaliștilor de la Cartel Alfa Mehedinți, care sunt profund nemulțumiți de activitatea acestuia.

”Peste 300 de dosare (n.r. foști mineri) la Legea 221/2018, așteaptă de mai bine de un an de zile, la Casa Județeană de Pensii Publice Mehedinți, să fie luate în lucru, pentru ca beneficiarii acelor drepturi să se bucure de pensie în raport cu munca prestată”, spune Mihai Bărbulescu, secretar general la CNS Cartel ALFA filiala Mehedinți.

Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa – Uniunea Sindicală Teritorială filiala Mehedinți susține că directorul Mihai Plăvițu ”dezvoltă în cadrul instituției publice pe care o conduce un climat de muncă bazat pe teroare și amenințări la adresa personalului subordonat”.

”Concret, acest climat de muncă, ieșit din tiparul oricărui principiu managerial, aduce atingere drepturilor reale ale beneficiarilor acestora, a pensionarilor, o categorie specială de populație, de cele mai multe ori cu vârsta înaintată și cu nevoi și trebuințe peste limita oricărei alte categorii de populație. Mai mult decât atât apreciem că stilul de conducere al directorului executiv Mihai Plăvițu aduce grave și multiple prejudicii de maniera creării unui climat de pace socială necorespunzător, menit să creeze tensiuni sociale, fără precedent la nivelul județului Mehedinți, prin măsurile pe care le dispune în actul de conducere al instituției publice amintite”, declară Mihai Bărbulescu.

Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa – Uniunea Sindicală Teritorială filiala Mehedinți a sesizat Casa Națională de Pensii Publice despre aceste aspecte.

Sindicaliștii mai semnalează și faptul că la nivelul Casei Județene de Pensii Mehedinți s-au îndeplinit termene de prescripție pentru unele debite ce trebuiau urmărite și recuperate de instituție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.